Siófok nem akar gócponttá válni - arra kéri a nyaralótulajdonosokat, maradjanak otthon

Siófok nem akar gócponttá válni - arra kéri a nyaralótulajdonosokat, maradjanak otthon

Siófok polgármestere a város honlapján figyelmeztetett arra az egyre drasztikusabb helyzetre, hogy a nyaralóval rendelkező honfitársaink a házi karantént nem az otthonukban, hanem a tóparti városokban kívánják lehúzni. 

Miközben a vírus okozta helyzet miatt visszatértek családjukhoz a vidéken tanuló középiskolások és egyetemisták, hazatértek a külföldön dolgozók, közben különféle módon kell óvnia az időseket is a városnak - fogalmazott Lengyel Róbert. Jelen állapotban a szolgáltatók sincsenek felkészülve tömegek fogadására és az egészségügyi kapacitások is végesek - tette hozzá.

"Tisztelettel kérem a Siófokon nyaralóval rendelkező ingatlantulajdonosokat, hogy mérlegelve a veszélyhelyzetet, felelősségteljes állampolgári magatartást tanúsítva ne utazzanak ide, és ne költözzenek siófoki nyaralóikba, hanem maradjanak lakhelyükön! Ezzel csökkentik annak esélyét, hogy nem tudván, fertőzöttek, új gócpontok kialakulását hozzák létre a meglévők mellett. Járványveszély idején távolmaradásukkal tudják leginkább redukálni saját maguk és a helyiek veszélyeztetettségét!"

- figyelmeztetett Lengyel Róbert.