Jakab: nem kiürített, hanem Mészáros és Tiborcz-féle járványkórház kell

Jakab: nem kiürített, hanem Mészáros és Tiborcz-féle járványkórház kell

Embertelen kormányzati intézkedéssel állunk szemben, mert olyan embereket is hazaküldenek a kórházakból, akikről nem tudnak otthon gondoskodni – mondta Jakab Péter, a Jobbik elnöke kedden az ATV A Nap híre című műsorában.

Az ellenzéki politikus szerint nem úgy kell ágykapacitást bővíteni, hogy kizavarjuk a betegeket a kórházakból, hanem nemzetközi példák mintájára inkább járványkórházakká kell alakítani a jelenleg nem üzemelő szállodákat, ilyenből van bőven Mészáros Lőrinc és Tiborcz István tulajdonában is.

Jakab Péter ugyanakkor megjegyezte, az erről szóló terveiket olyan szinten utasítja el a kormány, hogy még az MTI sem jelentette meg a témában kiadott közleményüket.

A Jobbik elnöke azt mondta, a kormányzati utasításokat megkérdőjelező szakembereket ma kirúgják és lejáratják a kormánymédiában, például szokás szerint rögtön előveszik Soros Györgyöt.

„Jó lenne, ha ezek a fideszes gyerekek most már kijönnének a kormánypropaganda pöcegödréből, mert itt most nem propagandával fogunk gyógyítani, hanem maszkokkal, tesztekkel, védőfelszerelésekkel. De ezekben a kormány valahogy nem hisz”

Utoljára Rákosi Mátyás volt olyan magyarországi vezető, aki előre meg tudta mondani, pontosan mi fog történni – mondta Márki-Zay Péter.

A hódmezővásárhelyi polgármester alapvetően elégedett az eddigi járványügyi védekezéssel, ugyanakkor azt is elmondta, hogy munkahelyvédelmi intézkedésekben a környékbeli országok gyorsabban, drasztikusabban és sikeresebben jártak el a magyar kormánynál.

Jakab Péter ehhez hozzáfűzte: a bérkiegészítés a mi esetünkben csak bűvészkedés a számokkal, mert míg Európában átlagosan a bérköltségek 75 százalékát vállalták át, nálunk ez ennek csak a töredéke, miközben akik munkanélkülivé váltak és ezzel a legnagyobb bajba kerültek, nem kapnak egy forint segítséget sem.