Jobbik: Orbán Viktor távolítsa el Kásler Miklóst a kormányból!

Kásler
Illyés Tibor/MTI

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy fejezze be az betegek ellátás nélküli hazaküldését, vagyis hagyja abba a kórházak kiürítését - mondta Lukács László György keddi online sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett: a kormány annak ellenére nem változtat az álláspontján, hogy a szakma - így többek között a Magyar Reabilitációs Társaság, a Kórházszövetség vagy épp a Magyar Orvosi Kamara, sőt, Kásler Miklós munkájával kapcsolatban az előző egészségügyi miniszter is - szerint is hiba a betegek hazaküldése.

 

Lukács szerint az is bizonyítja Kásler alkalmatlanságát, hogy a járvány elején meghozott intézkedést felülírva ismét visszahívják a 65 éven felüli orvosokat, most - ha hinni lehet Orbán Viktor szavainak - május 3-án tetőzni fog a járvány - mondta a politikus.

"Mennyire felelős a 65 éven felüli orvosokat pont a járvány kellős közepén, annak csúcsához közeledve ismételten munkába állítani"

"Elhajtottak, mint egy magzatot, pedig március 15-éig a hátunkon vittük az ambulanciákat"

A miniszter utasítása szerint ha másképpen nem szervezhető meg az ellátás, akkor a 65 év felettiek is visszatérhetnek a közvetlen gyógyításba - írja a Népszava.hu. Kásler Miklós még április 16-án korrigálta egy hónappal korábbi rendeletét, amely megtiltotta, hogy a 65 év feletti dolgozók olyan tevékenységet végezzenek, amely során közvetlenül találkozhatnak a párcinesekkel.

A Jobbik álláspontja szerint a hibás döntései miatt már régen nem lenne helye a kormányban Kásler Miklósnak, ezért arra kérik Orbán Viktort, hogy váltsa le az emberi erőforrások miniszterét.

"Üzenjük Orbán Viktornak, hogy nem takarózhat örökké azzal, hogy Kásler Miklós felelős ezekért a döntésekért"

Hozzátette: a felelősség - tekintettel arra, hogy korlátlan felhatalmazást kért és kapott - valójában Orbán Viktoré.

"Övé a felelősség azért, hogy utcára teszik a betegeket, hogy ápolás nélkül hazaküldik őket, hogy ismételten dolgozniuk kell menniük az idős orvosoknak a járvány csúcsán. Ez felelőtlenség. Hagyják abba a kórházak erőszakos kiürítését, védjék meg a magyar embereket"

 - mondta Lukács László György.