Halasztás - Szijjártó Péter pénteken személyesen egyeztet a BMW leendő vezetőivel

Szijjártó
MTI/Szigetváry Zsolt

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Oliver Zipse, a BMW Csoport igazgatóságának elnöke ma bejelentette, hogy egy évvel csúszik az autóipari gyár magyarországi projektje. 

Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalán reagált a hírre:

"A BMW debreceni gyárépítésének “elhalasztásáról” szóló sajtóértesülések kapcsán az igazság:

  1. A vállalat vezetőivel ma is egyeztettünk, arról biztosítottak minket, hogy természetesen továbbra is elkötelezettek a debreceni gyárépítés mellett. 
  2. Jövő pénteken Debrecenbe jönnek a gyár leendő vezetői és a beruházás irányítói, akikkel személyesen is fogunk megbeszélést folytatni. 
  3. A gyár építési munkálatai már most is zajlanak."

A BMW debreceni gyárépítésének “elhalasztásáról” szóló sajtóértesülések kapcsán az igazság: 1. A vállalat vezetőivel ma...

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. május 6., szerda

Egyébként még az MTI is beszámolt a hírről, igaz, hírügynökségi beszámolókra hivatkozva. Mint írták, Nicolas Peter pénzügyi igazgató a BMW AG negyedéves beszámolója alkalmából tartott tájékoztatón közölte, hogy tekintettel a járványügyi korlátozások miatt romló értékesítési kilátásokra, a konszern felülvizsgálja idei beruházási terveit. A beruházásokra elkülönített keretösszeget 5,7 milliárd euróról kevesebb mint 4 milliárd euróra kurtítják.

Hozzátette: a jelenlegi helyzet tükrében minden folyamatban lévő projektet újraértékel a konszern, az üzemépítéseket és a modellfejlesztéseket is beleértve. Az adott helyzettől függően egyes projekteket elhalasztanak, másokat pedig tüzetesebb vizsgálat alá vesznek.

"A magyarországi üzem üzembe helyezését például egy évvel elhalasztjuk"

- jelentette be. Megjegyezte, hogy a magyarországi üzem kivitelezése mellett más projektek is halaszásra kerülnek.