Hoppá! Gattyán György megelőzte a Nemzet Gázszerelőjét!

Hoppá! Gattyán György megelőzte a Nemzet Gázszerelőjét!

A leggazdagabb magyar továbbra is Csányi Sándor OTP- és MLSZ-vezér 310 milliárd forintra becsült vagyonával – derül ki a 100 leggazdagabb magyar című, évente megjelenő kiadványból, melyet Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa szerkeszt. Számításuk szerint – meglepetésre – a második helyre 280 milliárddal immár Gattyán György korábbi erotikakirály (a világon az egyik legismertebb oldal, a Live Jasmin az ő nevéhez fűződik), a Docler Holding tulajdonosa jött fel,

megelőzve Mészáros Lőrinc gázszerelőt,

akinek vagyona a kiadvány szerint 270 miliárdra apadt.

Öt új arc került be a 100 leggazdagabb magyar közé. Vida József a pénzintézeti szektorból, Rencsár Kálman, illetve a Tiborczékkal baráti viszonyt ápoló Szeivolt család az építőiparban sikeres. Kárpáti László már korábban is tagja volt a top 100-nak, ő az agráriumban „arat”. Bekerült még a 100 leggazdagabb közé a G. nevű, kommunikációs területen nyomuló személy, aki megtiltotta a róla szóló szócikk közlését. (A 24.hu cikke szerint nem G., hanem B. nevű személyről lehet szó, ebben az esetben valószínűleg Balásy Gyuláról, a kormányzati hirdetések koronázatlan királyáról beszélünk – A szerk.)

A legbefolyásosabb magyarok között természetesen Orbán Viktor miniszterelnök áll a csúcson, mögötte Csányi Sándor, Mészáros Lőrinc és Matolcsy György jegybankelnök következik. Az ötödik helyre lépett előre Pintér Sándor belügyminiszter, akit Varga Mihály pénzügyminiszter, majd Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter követ. A nyolcadik helyre csúszott vissza Rogán Antal propagandaminiszter. A kilencedik helyen Habony Árpád, a tizediken pedig Kubatov Gábor áll.