Karácsony Gergely most az autósok érdekében változtatott a Nagykörúton

Nagykörút
Balogh Zoltán/MTI

Az autósok közlekedését könnyítő intézkedéseket jelentett be a főpolgármester szombaton a Facebookon.

Karácsony Gergely bejegyzésében kiemelte, csakis párbeszéddel, a "budapestiek visszajelzéseire reagáló finomhangolásokkal" lehet megteremteni a koronavírus-járvány alatt alternatívákat kínáló, egészségügyi szempontból biztonságos közlekedést.

A főpolgármester közölte, a Nagykörúton több helyen - a Baross utcánál, a József utcánál és a Rákóczi térnél is - módosították a lámpaprogramot az autósok érdekében. Emellett a sávok használatát is átalakították az Üllői úton a Corvin-negyednél, így mostantól telezöldnél lehet áthaladni a kereszteződésen a külön egyenes és balra kanyarodó fázisok helyett.

Karácsony Gergely bejelentette, hamarosan módosul a sávok kialakítása a Teréz körúton a Nyugati tér előtt, hogy ne torlódjon fel a forgalom a Váci úti kereszteződésnél. Megjegyezte továbbá, hogy már nincs szükség az új kerékpársávok előtti terelésre szolgáló betonelemekre, így azokat eltávolítják, csak a záróvonal marad.

Szilágyi: „Autós vagyok, nem bűnöző"

A Facebookon közzétett nyílt levelében kért olyan megoldásokat a főváros közlekedési gondjaira Karácsony Gergely főpolgármestertől Szilágyi György, a Jobbik alelnöke, amely „a másik felet is figyelembe veszi, nem csak a bringásokat". Az ellenzéki képviselő, aki levelét - mint fogalmaz - „nem mint ellenzéki országgyűlési képviselő, hanem mint fővárosi lakos" írta meg, úgy érzi, az autóvezetők „a főváros leginkább kirekesztett, legjobban megbélyegzett társadalmi rétege".

A főpolgármester jelezte, a visszajelzések alapján készek további "finomhangolásokra", így például az Üllői úton nemrég elvégzett kerékpárosbarát átalakításokkal kapcsolatban is várják a környéken közlekedők véleményét.