Szilágyi: „Autós vagyok, nem bűnöző”

Szilágyi: „Autós vagyok, nem bűnöző”

A Facebookon közzétett nyílt levelében kért olyan megoldásokat a főváros közlekedési gondjaira Karácsony Gergely főpolgármestertől Szilágyi György, a Jobbik alelnöke, amely „a másik felet is figyelembe veszi, nem csak a bringásokat”. Az ellenzéki képviselő, aki levelét – mint fogalmaz – „nem mint ellenzéki országgyűlési képviselő, hanem mint fővárosi lakos” írta meg, úgy érzi, az autóvezetők „a főváros leginkább kirekesztett, legjobban megbélyegzett társadalmi rétege”.

Szilágyi emlékezteti a főpolgármestert,

nagyon sok biciklis szavazott, és nagyon sok autós is Karácsonyra szavazott, de úgy látja, ez egy hamis törésvonal,

legyen inkább „mindkét félnek a főpolgármestere”!

Akik a volán mögé ülnek, nem mind klímatagadó, műanyag-fetisiszta, esőerdőirtó, bálnagyilkos környezetrombolók, hanem emberek, akik iskolába viszik a gyermeküket (most ugyan épp nem, de normál helyzetben igen), orvoshoz a szeretteiket, munkába sietnek, bevásárolnak a családnak és így tovább

– sorolja Szilágyi, aki felajánlotta Karácsonynak, autóján körbeviszi őt Budapest néhány pontján. Majd arra tett javaslatot, találjanak olyan megoldást, ami „nem úgy védi a környezetet, hogy tönkreteszi nagyon sok budapesti autós életét”.