Karácsony: „Nem vagyunk az ország fejős tehene”

Karácsony: „Nem vagyunk az ország fejős tehene”

Budapest nem lehet olyan település, ahol a polgárok kétszer adóznak: akkor, amikor mindenki más, és azért is, mert a fővárosi önkormányzatot a kormány a költségvetés befizetőjévé akarja tenni – mondta a főpolgármester a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videójában.

Karácsony Gergely fontosnak nevezte, hogy a főváros megmutassa, hogy

nem vagyunk az ország fejős tehene,

hogy Budapest egy büszke város, és felemeli a szavát a „Budapest-adó” ellen.

Úgy fogalmazott: miközben a város rengeteg fontos közfeladatot ellát, azt is elvárja a kormány, hogy mindezek mellett még be is fizessen a központi költségvetésbe,

ami aztán ki tudja, hova és kiknek a zsebébe vándorol.

A közösségi oldalra feltöltött videóban bemutatták, hogy vasárnap délelőtt a lezárt pesti alsó rakparton néhány száz szimpatizáns körében Karácsony Gergely arról beszél:

a költségvetési javaslat „Budapestnek és minden magyar önkormányzatnak egy súlyos megszorító csomag”.

Van még néhány nap, néhány hét, hogy ezt a döntést átgondolják, ezért szeretnénk üzenni – mondta a főpolgármester, majd szimpatizánsaihoz kapcsolódva kék festékkel a Stop Budapest adó! feliratot fújták fel a rakpart útburkolatára.

(MTI)

Messengeren hívta találkozóra a budapestieket Karácsony

A Hírhugó szocialista propagandaoldal bejegyzését szúrta ki a 444, melyben a Hírhugó Karácsony Facebookjára hivatkozva ezt írja: A kormány büntetőhadjáratba kezdett Budapest ellen. A tiszta és világos választói akaratot költségvetési eszközökkel, a városunkra szabott igazságtalan és káros megszorításokkal akarja felülírni.