Pillanatképek a Magyar Péter vezette Nemzeti menetről, legalább 250 ezren lehettek jelen

Pillanatképek a Magyar Péter vezette Nemzeti menetről, legalább 250 ezren lehettek jelen

Így nézett ki a pártszervezésen fáradozó NER-kritikus politikus demonstrációja, ahol rendőrségi becslés szerint is több százezren voltak jelen. Az Alfahír fotói:

A rendőrség szerint 250 ezer, a kormánypropaganda szerint 24 ezer, a valóságban 3-400 ezer ember.

– így fogalmazott a késő esti órákban Magyar Péter az általa szervezett Nemzeti menet és tüntetés részvételi adatairól. A Deák tértől a Kossuth térig tartó vonulás és rendezvény kapcsán azt írta: „a lényeg, hogy április 6. után már semmi sem lesz úgy, mint eddig volt”.

„Lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat” – fűzte hozzá a Talpra Magyarok Közössége vezetője, majd egy sokatmondó képet is mellékelt posztjához.

A pártszervezésen fáradozó politikus egy vasárnap reggeli bejegyzésében pedig leszögezte:

Több százezren mutattuk meg, hogy nem félünk. Megüzentük a hatalmát féltő kormánynak, hogy elég volt, hogy eddig és ne tovább.

Magyar szerint ez „hosszú és kemény harc lesz, de ha mellénk álltok, közösen sikerülni fog. Június 9-én az európai parlamenti választáson beverhetjük az első szöget a NER koporsójába. Az aljas, hazug kormánypropagandára legyen a mi válaszunk a szeretet és az összefogás” – húzta alá, és egy videós összeállítást is közzétett.

„Több százezren vagyunk itt személyesen, s talán már milliók vannak velünk online” – jelentette ki még szombati beszédében Magyar Péter a Parlament tövében felállított színpadon.

Következzenek pillanatképeink a tömegeket bevonzó demonstrációról:

A Kossuth térre érve láthatóan százezres nagyságrendűvé nőhette ki magát a kormányellenes rendezvény résztvevőszáma.

(Címlapkép és fotók: Magyar Péter az általa meghirdetett Nemzeti meneten 2024. április 6-án - Béli Balázs/Alfahír)