A család azt szeretné, ha szűk körben búcsúzhatnának el Benedek Tibortól

A család azt szeretné, ha szűk körben búcsúzhatnának el Benedek Tibortól

Benedek Tibor családja azt szeretné, ha szűk családi körben búcsúzhatnának el a szerettüktől. A fájdalmukat nem kívánják megosztani a nagyközönséggel, ahogy az eddigi életük során mindig, most is a kíváncsi szemek számára láthatatlanok igyekeznek maradni - írta a Bors. 

A lap szerint azzal azonban tisztában van a család, hogy Benedek Tibort ebben az országban mindenki – tényleg, szó szerint mindenki – szerette és tisztelte, ezért lehetőséget kell biztosítaniuk arra, hogy a rajongók, az egykori sporttársak, a fiatal vízilabdások mind-mind leróhassák a tiszteletüket a magyar vízilabdasport ikonikus alakja előtt.

A háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnokot saját halottjának tekinti az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) és a MOB (Magyar Olimpiai Bizottság) is.

Bár Benedek Tibort a humántárca és a Magyar Olimpiai Bizottság is a saját halottjának tekinti, a Bors információi szerint azonban a sportoló családja maga kívánja finanszírozni a temetési ceremóniát. Úgy tudni, hogy már folynak az egyeztetések azzal kapcsolatban, hogy miként lehetne megoldani, hogy egyszerre legyen zárt temetés és nyilvános megemlékezés is. 

Ez egyébként a koronavírus-járvány miatt is fontos szempont, hiszen a jelenlegi szabályok szerint ráadásul egyszerre 500 embernél több nem is tartózkodhatna egy helyen. A hírek szerint a végső búcsúztatóra a Margitsziget és a Komjádi uszoda előtti parkoló látszik esélyes helyszínnek. A döntés napokon belül megszületik - írta a lap. 

Benedek Tibor nevét viselheti majd a Duna Aréna, de Újpesten utcát vagy teret neveznének el a nemrég elhunyt vízilabdázóról

Mindenki támogatja a Nemzeti Sport kezdeményezését, ám a kommentek, illetve más hozzászólók szerint, kezd a dolog kormányzati propagandává válni és még többen vannak azok, akik úgy vélik, ezzel meg kellene várni legalább a temetést.