Ezért vihetett haza a pátyi boncmester emberi maradványokat

Ezért vihetett haza a pátyi boncmester emberi maradványokat

Ahogy korábban írtuk: hatvan hordónyi emberi maradványt tárolt az udvarán az a pátyi boncmester, akihez a múlt héten vonult ki a rendőrség, és az udvarán halva született csecsemők maradványai is előkerültek.

Jelenleg is folyik a nyomozás a tekintetben, hogy milyen okból gyűjthette az emberi maradványokat a pátyi boncmester. A Magyar Nemzet azonban úgy értesült, hogy a legvalószínűbb teóriának azt tartják, hogy a halottszállítók a szerződésük szerint pénzt kapnak a szállításért, ilyenkor felmerül azonban, hogy ebben az összegben benne van-e például a hamvasztás költsége is.

Ha viszont nem történik hamvasztás, az a halottszállítónak tiszta nyereség, így az eddigi információk szerint ez a rendhagyó sikkasztás a legvalószínűbb magyarázat a férfi tettére.

A másik lehetőség, hogy a halottszállító olyan holttesteket vagy olyan halottak testrészeit vitte el, amikért senki sem jelentkezett, ilyenkor szabály szerint az elhunytakat az állam temeti el, viszont a holttesteket nem azonosítják, a földi maradványokat így egyszerűbben ki lehet hozni a kórházból. Ehhez viszont több ember összejátszására lett volna szükség. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, Gál Kristóf korábban elmondta, hogy a rendőrség emberi test tiltott felhasználása bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Hozzátette azonban, hogy a testrészek nem életellenes bűncselekményből származnak.

A férfi jelenleg szabadlábon védekezhet.