Jakab Péter a közös listáról: "Győzzenek meg róla, hogy jó, eddig még nem sikerült"

Jakab Péter a közös listáról: "Győzzenek meg róla, hogy jó, eddig még nem sikerült"

Jakab Péter pártelnök az Elvi Nyilatkozat aláírását követően a 2022-es választásokkal kapcsolatban arról beszélt újságírók előtt, hogy a Jobbik hivatalos álláspontja továbbra is az: a 106 egyéni választókerületben egy az egyben kell indulni a NER ellen, viszont a két lista a szavazatmaximalizálás szempontjából a leghatékonyabb megoldás.

Mint mondta, tisztában van azzal, hogy a kérdés vita tárgyát képezi az ellenzéki oldalon, de egyelőre még nem tudták a véleményét megváltoztatni.

"Győzzenek meg róla, hogy jó, eddig még nem sikerült"

- fogalmazott a közös listával kapcsolatban.

Szerinte olyan listára van szükség, olyan jelöltekkel, amire és akikre minden ellenzéki szavazni tud.

Elmondta, hogy az a civil szereplő, akivel a Jobbik miniszterelnök-jelöltként számolt, nem vállalta a feladatot, de ezzel kapcsolatban több részlettel nem szolgált, így arról sem beszélt, milyen potenciális személyekben gondolkodik a pártvezetés.

Jakab Péter visszaadta a párt lelkét - aláírták a Jobbik Elvi Nyilatkozatát

Jakab Péter pártelnök és Brenner Koloman, a párt stratégiai tanácsának vezetője egy háttérbeszélgetésen mutatta be a sajtó képviselőinek a Jobbik Elvi Nyilatkozatát, így jelezve elkötelezettségüket azon társadalmi célok iránt, amelyeket kitűztek a párt elé, majd a dokumentumot a frakció minden tagja, és a regionális igazgatók is aláírásukkal szentesítették.

Ugyanakkor Jakab Péter szerint nehezen megkerülhető az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek számára az előválasztás a választások előtt, még úgy is, ha ennek megvannak a veszélyei.

Brenner Koloman ugyanakkor hangsúlyozta, az Elvi Nyilatkozat nem az aktuálpolitikai kérdésekre rezonál, hanem a következő 15 év politikáját határozza meg, így ebben nem tértek ki az ellenzéki pártokkal való választási stratégiákra.