Agrárminiszter: a vendégmunkások már itt vannak, jöhetnek a magyar munkanélküliek is a földekre

Agrárminiszter: a vendégmunkások már itt vannak, jöhetnek a magyar munkanélküliek is a földekre

Nagy István agrárminiszter a Világgazdasággal közölte, a magyar mezőgazdaság felkészült a koronavírus-járvány esetleges második hullámára, a gazdálkodók és az agrárirányítás is megtanulta, milyen hatásokat okozhat a járvány, ismerik az emberi reakciókat is. A miniszter szerint a személyforgalom szigorítása az itt dolgozó külföldi idénymunkások esetében már nem okoz gondot, mivel azok, akikre szüksége van az ágazatnak,

már itt vannak.

"A munkájukat vesztett hazai munkavállalók előtt továbbra is nyitva van a magyar agrárium"

- hangsúlyozta Nagy István, aki szerint mégiscsak a hazai a biztonságos munkaerő, és ezt a munkát kínáló gazdálkodók is tudják, ezért szeretnének magyarországi munkaerőt foglalkoztatni.

Nálunk nem vizsgálják a húsipari vendégmunkásokat, mert a hús nem terjeszti a koronavírust

Egészen meghökkentő levelezés zajlott a jobbikos Lukács László György és Nagy István agrárminiszter között a hazai húsfeldolgozó-üzemekben dolgozó külföldi vendégmunkásokkal kapcsolatban. Az ügy apropója, hogy Németországban, a rheda-wiedenbrückbeni sertésfeldolgozóban dolgozó román vendégmunkások körében kitört tömeges koronavírus-fertőzés jelenleg a legsúlyosabb járványkitörés egész Európában.