Jobbik: Felelőtlen a kormány, hogy több pénzt szán az augusztus 20-i rendezvényre, mint a Lánchíd felújítására

Jobbik: Felelőtlen a kormány, hogy több pénzt szán az augusztus 20-i rendezvényre, mint a Lánchíd felújítására

Sajtóközleményt adott ki a Jobbik azok után, hogy kiderült a kormány a háromnapos Szent István-fesztiválra több pénzt szán, mint a Lánchíd esetleges felújítására. 

A jobboldali ellenzéki párt közleményét változtatás nélkül olvashatják:

"Követeljük a kormánytól, hogy az augusztus 20-ára szánt pénzt fordítsák a Széchenyi Lánchíd felújítására, és hagyjanak fel a felelőtlen gazdálkodás elvével, hisz a híd Magyarország számára csoda, jelkép és műalkotás egyben!

Felfoghatatlannak és felelőtlennek tartjuk a kormány azon cselekedetét, mely szerint több pénzt szánnak az augusztus 20-i rendezvényre, mint a Lánchíd felújítására. Ez a szemlélet jól mutatja az Orbán-kormány hozzáállását a nemzeti értékeink és kiemelkedő jelképeink megtartásához, hiszen a Lánchíd Budapest emblematikus jelképe. Valamint arra is rávilágít, hogy Orbán Viktor mennyire nemzeti gondolkodású ember, hiszen Széchenyi sem tűzijátékot rendezett, hanem kezdeményezte a Lánchíd felépítését, amely nemzeti összefogással meg is valósult – ezzel értéket teremtett, és nem elfüstölte, elpuffogtatta a pénzt.

Orbán Viktornak sem durrogtatnia kellene, elég lenne visszavonnia egy hibás döntését, és az augusztus 20-ára szánt több mint 6,5 milliárdot fordíthatná – többek között – a Lánchíd felújítására.

De már megszokhattuk, hogy a kormány csak szavakban nemzeti, tettekben viszont már mit sem törődik a valódi nemzeti érdekeinkkel. Már a civil társadalom is megmozdult a Lánchíd felújításának érdekében, hozzánk is rengeteg megkeresés érkezett az ügyben. Egyértelműen látszik, hogy azért áll az ügy, mert nincs rá a fővárosnak elegendő forrása. Pénz nélkül pedig ekkora beruházásba belekezdeni felelőtlenség lenne.

A Jobbik, a magyar néppárt ezért követeli a kormánytól, hogy működjön együtt a budapestiekkel, ismerje be, hogy hibás döntés volt ekkora összeget elkülöníteni a tűzijátékra, miközben sokkal jobb helye is lenne ennek pénznek" - írja a párt sajtóközleményében.