Már több mint száz áldozata van a bejrúti robbanásnak

Már több mint száz áldozata van a bejrúti robbanásnak

Meghaladja a százat a bejrúti kettős robbanás halálos áldozatainak száma – közölte szerdán a Sky News Arabia hírtelevízió a libanoni vöröskeresztre hivatkozva.

A híradás szerint a hatalmas erejű detonációban több mint négyezren sérültek meg. Köztük van az ENSZ 48 alkalmazottja és 27 családtagja – közölte szerdán az al-Dzsazíra hírtelevízióval Farhan Haq, az ENSZ-főtitkár szóvivője.

Iszonyú robbanás rázta meg Bejrútot - több ezer sérült, több tucat halott

Több ezer sebesültje és már több tucat halottja van a Libanon fővárosában, Bejrútban kedd este történt robbanásnak. Hasszán Diáb kormányfő azt mondta, Libanon katasztrófával néz szembe, Bejrút pedig gyászol. A libanoni egészségügyi miniszter több mint 25 halottról és hozzávetőleg 2500 sebesültről számolt be a bejrúti kikötő körzetében történt robbanás után, nem sokkal később azonban már harmincnál több halálos áldozatról és mintegy háromezer sérültről beszélt a televízióban.

Bejrútot katasztrófa sújtotta várossá nyilvánították. A robbanások okát még mindig nem tudni. Az első hírek szerint petárdaraktárban keletkezett tűz okozta az elsőt, a második rendkívüli erősségét pedig az, hogy nagyon nagy mennyiségű, 2700 tonna ammóniumnitrát robbant fel, amelyet már hat éve tároltak egy kikötői raktárban.

(MTI)