Brenner Koloman: Setét Jenő nem tanulta meg az elmúlt 30 év leckéjét

Brenner Koloman: Setét Jenő nem tanulta meg az elmúlt 30 év leckéjét

Látszik, hogy Bíró László személyében - aki mögött az ellenzéki pártok állnak - egy nagyon erős jelöltet indítunk a Fidesz borsod megyei jelöltjével szemben

- mondta Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője arra reagálva, hogy alig telt el néhány nap amikor bejelentették Bíró László indulását a Borsod megyei 6-os választókerületben, a kormánysajtó közreműködésével máris hazugságokkal illetik a jobbikos jelöltet.

Máris hazugsággal vádolják a Borsod megyei közös ellenzéki jelöltet, Márki-Zay Péter nyilvános vitára invitálta Setét Jenőt

A legjobb az lenne, ha visszaléptetnék a jelöltjüket - mondta közösségi oldalán Setét Jenő cigány jogvédő miután eldőlt, hogy Bíró László a Jobbik politikusa lesz az ellenzéki pártok közös jelöltje Borsod megye 6-os számú választókerületében az októberben esedékes időközi országgyűlési képviselő választáson.

Setét Jenő cigány jogvédő közösségi oldalán rasszistának nevezte Bíró Lászlót, amiért tavaly közzétett egy Jobbik állásfoglalást, amelyben az állt, hogy "Nemcsak F. Hasszánoktól, hanem H. Dezsőktől, Sztojkáktól és Poltoktól is meg kell védeni az országot!" 

A közleményt azután fogalmazta meg a Jobbik a legfőbb ügyész szerepére utalva, hogy rövid börtönbüntetés után kiszabadulhattak olyan bűnözők, mint például Sztojka Iván, a Cozma gyilkosság egyik elítéltje. Ez azonban nem érdekelte Setét Jenőt, aki megvédve Sztojkát és a hasonló bűnözőket, arra szólította fel a borsodi cigányokat, hogy inkább a Fidesz jelöltjét támogassák az időközi választáson.

Setét Jenő nem tanulta meg az elmúlt 30 év leckéjét. A néppárti Jobbik a cigányságot és minden olyan embert, aki vállalja azt, hogy tisztességesen dolgozik a közös hazánkért segíti, hogy valóban arra a jóléti szintre emelkedjen, amit a Fidesz csak megígért, de nem tartott be

- tette hozzá Brenner Koloman.

Ha nem jött volna a koronavírus-járvány, akkor a nemzeti konzultáció a cigányság ellen hangolva szólította volna meg az Orbán hívőket. Ezt Setét Jenő is tudja

- mondta az Alfahírnek Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere, aki szerint nincs oka a cigányságnak arra, hogy a Fideszre szavazzon. A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője jelezte, szívesen beszélne erről egy nyilvános vitában Setét Jenővel.

A magát cigány jogvédőnek nevező roma politikus Facebook-oldalán a hozzászólók arra biztatják Setét Jenőt, hogy

véleményét a nyilvánosság előtt vitassa meg Márki-Zay Péterrel, vagy mással, aki szerint a Fidesz célja az ellenzéki egység megbontása.