Máris hazugsággal vádolják a Borsod megyei közös ellenzéki jelöltet, Márki-Zay Péter nyilvános vitára invitálta Setét Jenőt

Máris hazugsággal vádolják a Borsod megyei közös ellenzéki jelöltet, Márki-Zay Péter nyilvános vitára invitálta Setét Jenőt

A legjobb az lenne, ha visszaléptetnék a jelöltjüket

- mondta közösségi oldalán Setét Jenő cigány jogvédő miután eldőlt, hogy Bíró László a Jobbik politikusa lesz az ellenzéki pártok közös jelöltje Borsod megye 6-os számú választókerületében az októberben esedékes időközi országgyűlési képviselő választáson.

Bíró László szerinte azt mondta korábban hogy, az országot nemcsak a Hasszánoktól, hanem a Sztojkáktól is meg kell védeni.

A Borsodi ellenzéki jelölt ezt nem mondta, amikor azonban Sztojkát és más bűnözőket a rövid börtönbüntetés után kiengedték akkor a Jobbik valóban kiadott egy közleményt amely arról szólt, hogy  "Nemcsak F. Hasszánoktól, hanem H. Dezsőktől, Sztojkáktól és Poltoktól is meg kell védeni az országot!"

Setét Jenő ettől függetlenül kijelentette, hogy a borsodi romák inkább a Fidesz jelöltjét támogassák. 

Nincs oka a cigányságnak arra, hogy a Fideszre szavazzon

- jelentette ki Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere, miután a sajtónak is bemutatták Bíró László közös jelöltet. A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője az Alfahírnek úgy fogalmazott, hogy a Fidesz nem zárkóztatta fel a cigányságot, ugyanakkor olyan gyűlöletkampányt indított a cigányok ellen, amire korábban nem volt példa.

Ha nem jött volna a koronavírus-járvány, akkor a nemzeti konzultáció a cigányság ellen hangolva szólította volna meg az Orbán hívőket. Ezt Setét Jenő is tudja. A magam részéről egyébként nagyon szívesen beszélnék erről Setét Jenővel egy nyilvános vitában, de azt gondolom a cigányoknak is fontos hogy változás legyen végre.

- tette hozzá Márki-Zay Péter.

A kormánypropaganda zászlóshajója a Magyar Nemzet, azonnal kiemelt helyen számolt be Setét Jenő bejegyzéséről hangsúlyozva a rasszista jelzőt és a cikket átvette a Pesti Srácok és a Hír tv is. 

Azt viszont már nem vették át, amikor Setét Jenő tavaly úgy fogalmazott, hogy az elmúlt 30 évben nem volt olyan kormányfő mint Orbán Viktor, aki szerinte ilyen intenzitással, ilyen direkt és indirekt eszközökkel ment volna neki a hazai roma közösségnek. Ennek ellenére Setét Jenő most arra biztatta a borsodi cigányokat, hogy mégis inkább a Fidesz jelöltjére szavazzanak.