A kormányközeli lap szerint az ellenzék borsodi jelöltje a Gárda szóvivője volt, de ez nem igaz

A kormányközeli lap szerint az ellenzék borsodi jelöltje a Gárda szóvivője volt, de ez nem igaz

Tény az is, hogy korábban a Magyar Gárda megyei szóvivője volt, s ebben a tisztségében olyan, egy közismert szélsőjobboldali portálon is idézett félelemkeltő kijelentéseket tett, mint „aki a gárda ellen van, az a haza ellen van”

- írja a Magyar Nemzet a cikkben, amely alapvetően arról szól, hogy Tamás Gáspár Miklós baloldali filozófus kritikát fogalmaz meg Bíró Lászlóról, az ellenzék Borsod megyei 6-os számú egyéni választókerületében induló jelöltjéről.

Csakhogy a Magyar Nemzet cikke valótlanságot állít, Bíró László soha nem volt a Magyar Gárda szóvivője. Egy másik Biró László (aki rövid i-vel írja a nevét, és Hajdú-Bihar megyében él), Facebookon reagált a cikkre, a posztban rögzíti is, ő volt a Magyar Gárda szóvivője, nem névrokona:

A Magyar Gárda Hajdú-Bihar megyei sajtótisztje 2009-ig ugyanis nem névrokonom (aki egyrészt hosszú í-vel írja a nevét, valamint egy keresztnevet visel), Bíró László, az ellenzék jelöltje volt, hanem én.

Újabb öngól A Magyar Gárda Hajdú-Bihar megyei sajtótisztje 2009-ig ugyanis nem névrokonom (aki egyrészt hosszú í-vel...

Közzétette: Biró László – 2020. augusztus 27., csütörtök

Miután az NVB határozata és a Kúria döntése után a Jobbik jelölőszervezetként nem indíthatja Bírót a választáson, Jakab Péter Jobbik-elnök tegnapi posztja szerint "Bíró Lászlót az összes többi ellenzéki párt hivatalosan is jelöli, a Jobbik pedig aktivisták százaival fogja győzelemre segíteni az ellenzéket és Bíró Lászlót!". A jelölt munkáját az ellenzéki pártok mellett a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom is segíti.