A Szijjártót luxusjachtján nyaraltató oligarcha csaknem 92 milliárdos állami megbízást nyert az új Duna-híd építésére

A Szijjártót luxusjachtján nyaraltató oligarcha csaknem 92 milliárdos állami megbízást nyert az új Duna-híd építésére

Egy kétrészes építési közbeszerzés keretében összesen 91 milliárd 914 millió forintos megbízást nyert el a Szíjj László tulajdonába tartozó Duna Aszfalt a Kalocsa–Paks közti új Duna-híd és a kapcsolódó úthálózat tervezésére és kivitelezésére – jelent meg az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számában.

A tender első részében Szíjj László cégének az 512. főút Kalocsa és M6-os autópálya közti szakaszát kell megépítenie, ebbe tartozik bele a csaknem 1 kilométeres új híd mellett 13,2 kilométer egybefüggő kétszer egy sávos új közút megépítése, 2,9 kilométer meglevő közút átépítése, három körforgalom kivitelezése, két meglevő csomópont átépítése is. Erre a részmunkára

az előzetes becslések szerint 71 milliárd 939 millió adóforintot szántak volna, Szíjj cége végül 76 milliárd 952 millióért vállalta el a munkát.

A tender másik része jóval szerényebb, itt az 5124. jelű országos közút Gerjen és Paks közötti szakaszát kell teljes körűen megtervezni és kivitelezni. Ebbe egy 11,2 kilométeres kétszer egy sávos út megépítése mellett 1,5 kilométer meglevő útszakasz és két meglevő csomópont átépítése tartozik. Szíjjék tolla itt is vastagon fogott,

az eredetileg 8 milliárd 39 milliósra tervezett költség végül 14 milliárd 962 millió forintra duzzadt.

Szíjj László a folyamatosan elnyert közbeszerzések mellett akkor vált igazán hírhedtté, mikor kiderült: övé a Lady MRD nevű luxusjacht, melyen a nyáron az Adrián – Orbán Viktor „több Balaton, kevesebb Adria” felszólítását meghazudtolva – lefotózták Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert. A mai napig nem tudni, hogy a tárcavezető a napi tízmillió forintba kerülő luxust saját pénzből fizette-e, vagy az állami vezető az állami megbízásokat sorra elnyerő oligarcha vendége volt-e.

Megvan a hallgatás oka? Szijjártót adriai luxusjachton fotózták le, miközben elvileg az irodában egyeztetett a belarusz helyzetről

Mint ismert, a minden jel szerint elcsalt minszki választások nyomán több tízezres tüntetések zajlanak hosszú napok óta Fehéroroszországban, a kormányváltó hangulattól rettegő Aljakszandr Lukasenka pedig igyekszik menteni hatalmát, aminek érdekében nem átall erőszakot alkalmazni a hozzá még lojális rendvédelmi erők, valamint a rendőrség különleges alakulatainak (OMON) segítségével.

Két éve ugyanezen a jachton fotózták le az Orbán Viktor pénztárosának tartott Mészáros Lőrincet, akkor elsőként lapunk írta meg, hogy egy ilyen Crystal 140-es osztályú luxusjacht újonnan kb. 7,3 milliárd forintba kerül, bérleti díja pedig egy hétre kb. 60 millió forint.

Kukkantson be Ön is a luxusyachtba, amin lefotózták Mészáros Lőrincet!

Megtaláltuk a hajót, amin a felcsúti milliárdos oligarcha piheni ki a közbeszerzések okozta fáradalmakat. Hasonló luxusjárművet meg lehet venni potom 7,3 milliárd forintért, de ha nincs ennyink, akkor se búsuljunk, mert heti 60 millióért ki is bérelhetjük! Szerda délután ismertette a Mérce, hogy egy olvasójuk a Lady M nevű luxusyachton fotózta le Mészáros Lőrinc volt polgármester-gázszerelőt.