Bíró László feljelenti rágalmazásért Hadházyt

Közösségi média oldalán tette közzé Bíró László, hogy értetlenül áll Hadházy Ákos hangulatkeltése előtt, miután otthonába történő meghívását követően Hadházy meggyőződhetett a pályázati forrás jogszerű felhasználásáról. Bíró bejegyzésében úgy fogalmazott:

Eddig tartott a türelmem: ahogy a Fidesztől, úgy Hadházy Ákostól sem vagyok hajlandó eltűrni a rágalmazást. Aki valótlanságot állít rólam és rossz színben igyekszik feltüntetni, azzal szemben jogi elégtételt veszek.

Hadházy nyilatkozata szerint Bíró cége, a Hegyalja-Mix Szociális Szövetkezet a támogatást szabálytalanul "magára költötte".

A Szövetkezet támogatásáról 2013.12.20-án született támogatói döntés, a megítélt támogatás 50 millió forint volt. A záró kifizetésre 2015. december 21-én került sor.

Az 50 millió forint minden fillérjével elszámoltam – nemcsak az állam, de Hadházy Ákos felé is

 

– fogalmazott Bíró.

A szóban forgó pályázati kiírás célja nem valamilyen infrastrukturális beruházás létrehozása volt, hanem a humán foglalkoztatás. Az elnyert támogatás visszaélésszerű felhasználása ezért éppen abban az esetben valósult volna meg – olvasható Bíró bejegyzésében –, ha a forrást nem a Szövetkezetre, illetve annak munkatársaira és az igénybe vett szolgáltatásokra fordítják.

Bíró posztjában a szóban forgó pályázati kiírás kötelezően megvalósítandó elemeit is felsorolta, hozzátéve, ezek meg is valósultak, amelyeket a kiíró hatóság ellenőrzött:

- humán erőforrás alkalmazása

- infrastrukturális fejlesztés

- nyilvánosság biztosítása

- marketing

- projektmenedzsment.

A pályázat kiírásának megfelelően minden területen teljesítettük az előírásokat. A pályázatban minden bér, járulék, igénybe vett és előírt fejlesztés, szolgáltatás megvalósult és ki lett fizetve. Ezt mi sem igazolja jobban, mint a helyszíni ellenőrzés és a pályázati elszámolás folyamán tett megállapítás: a pályázati forrást szabályszerűen használta fel a szövetkezet

 

– közölte Bíró.

Az ellenzéki pártok elutasítják Hadházy Ákos kijelentéseit

Közös közleményt adtak ki az ellenzéki pártok (DK, LMP, Jobbik, Momentum, MSZP, Párbeszéd) azután, hogy Hadházy Ákos a vasárnapi választás után korrupcióval vádolta meg az ellenzék jelöltjét, Bíró Lászlót. A közlemény szerint: "természetesnek tartjuk, hogy egy sokszínű ellenzék köreiben akadnak viták, nézeteltérések, félreértések.

Az ellenzéki pártok korábban közös közleményükben utasították vissza Hadházy állításait és hitet tettek az ellenzéki összefogás mellett.