A verhetetlen bajnok ájultra fojtotta legesélyesebb kihívóját

Khabib
Twitter

A UFC 254 elképesztő gálát hozott, a főkártyáról mindössze egy meccs ment végig, az év legjobban várt összecsapása viszont nem okozott meglepetést, Khabib Nurmagomedov verhetetlen.

Az este lényegi részének első etapján Magomed Ankalaev kiütötte Ion Cutelabát:

Lauren Murphy fojtással nyert Liliya Shakirova ellen:

Phil Hawes 18 másodperc alatt elintézte Jacob Malkount:

Alexander Volkov pontos testrúgása győzelmet ért Walt Harris ellen:

Az egyetlen mérkőzés, amit nem fejeztek be idő előtt, az Robert Whittaker és Jared Cannonier találkozója volt, egyértelmű Whittaker-sikerrel.

A könnyűsúlyú címmeccsen a 28-0-s mérleggel rendelkező, veretlen Khabib Nurmagomedovot próbálta megfosztani övétől az a Justin Gaethje, akit Tony Ferguson ellen aratott győzelme óta szinte mindenki a dagesztáni legesélyesebb kihívójának tartott. Nurmagomedov legendásan jó földharcos, viszont Gaethje All-American birkózó volt, emellett pedig kiváló állóharcos, ami azt ígérte, hogy talán megfoghatja a bajnokot.

Erre gyakorlatilag sansza sem volt, Nurmagomedov állóharcban is jobbnak bizonyult, a földön Gaethjenek sem volt ellenszere a dagesztáni erejével és technikájával szemben, aki a bíró hibája (túl későn reagált a kopogtatásra) miatt ájultra fojtotta az amerikait:

Khabib, akinek idén nyáron hunyt el az édesapja, aki egyben az edzője is volt, a győzelem után zokogásban tört ki és a visszavonulását is bejelentette.