Ideiglenesen Semjén Zsolt veheti át Orbán Viktor szerepét?

A héten szinte az egész sajtót körbejárta a hír, hogy Vidnyánszky Attila koronavírusos lett kedden, miközben a hétfői napon éppen a magyar miniszterelnökkel egyeztetett. Éppen ezért fennáll a veszélye annak, hogy a miniszterelnök pozitív tesztet produkál, s így határozatlan ideig nem tudja végezni majd a munkáját.

A jelenleg hatályos szabályok értelmében, ha Magyarország miniszterelnöke ideiglenesen nem tudná intézni dolgait, akkor a 1/2018. (V. 22.) ME-rendelet alapján a miniszterelnök-helyettes, azaz Semjén Zsolt lépne a helyére. Őt követné a sorban Pintér Sándor a nemzetbiztonságért felelős miniszterelnök-helyettes és Varga Mihály a gazdaságpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes.

Ha kiesne a miniszterelnök a mindennapi munkából, akkor a helyettese ugyanazokat a jogköröket gyakorolhatná, amit a jogszabály eleve a miniszterelnök hatáskörébe utalt. 

Rétvári Bence is koronavírusos

Címlap Rétvári Bence is koronavírusos Koronavírussal fertőződött meg Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a közelmúltban - írja a Magyar Nemzet. Az egészségi állapota kielégítő, a tünetek közül is csak a levertség figyelhető meg rajta. A pozitív teszt óta otthon dolgozik, lábadozik.