Korózs Lajos kamuvideójára hivatkozva bojkottálták a kormánypártok a járványügyi meghallgatást

Korózs Lajos kamuvideójára hivatkozva bojkottálták a kormánypártok a járványügyi meghallgatást

Selmeczi Gabriella (Fidesz), a Népjóléti Bizottság alelnöke és Nacsa Lőrinc (KDNP), a bizottság tagja közleményükben úgy fogalmaznak, a kamumentőssel készített videó miatt Korózs Lajos (MSZP) méltatlan arra, hogy a testület elnökeként a koronavírus-járvány kapcsán meghallgatást vezessen. A kormánypárti képviselők szerint felháborító, hogy a szocialista Korózs Lajos máig nem kért bocsánatot és nem távozott a járványüggyel is foglalkozó népjóléti bizottság éléről.

Amíg nincs a következménye a baloldali botránynak, a Fidesz és a KDNP képviselői távolmaradásukkal fogják megakadályozni, hogy a kamuvideós Korózs Lajos járványügyi meghallgatást vezessen.

- zárul a Selmeczi Gabriella és Nacsa Lőrinc által jegyzett közlemény.

A Jobbik szerint a Fidesz meghekkelte a testületi ülést.

Ez egy politikai akció volt a Fidesz részéről. Éppen akkor kellene tájékoztatni, amikor naponta dőlnek meg a koronavírus miatt bekövetkezett halálozási és fertőzöttségi rekordok.

- mondta az Alfahírnek Lukács László György, a Népjóléti Bizottság jobbikos alelnöke.

Az ellenzéki képviselő szerint az operatív törzs sajtótájékoztatóin, illetve az egyéb tájékoztatókon az emberek nem kapnak mindenre kiterjedő válaszokat, ezért megfelelő információk nélkül maradnak.

Ilyenkor kötelessége is a képviselőknek kérdéseket feltenni. Én például azt kérdeztem volna meg, hogy a kormány hogyan védi meg az oktatásban és az egészségügyben dolgozókat, vagy hogy családfőként mennyien maradtak jövedelem nélkül, még ha csak kis időre is? De amire az emberek igazán kíváncsiak, hogy megtudják ítélni a saját helyzetüket, a saját biztonságukat? Ezt a Fidesz most egy hangulatkeltéssel hekkeli meg. 

- tette hozzá Lukács László György.

A Jobbik képviselője arra is felhívta a figyelmet, hogy alapvető joga lenne egy parlamenti képviselőnek, illetve az illetékes bizottságnak kérdéseket feltenni a védekezésért felelős és a kormány által felügyelt testületeknek, de a Fidesz-KDNP ezt szerinte politikai okokból akadályozza meg.