Luxusétterembe vonult tárgyalni Matolcsy György és Csányi Sándor

Luxusétterembe vonult tárgyalni Matolcsy György és Csányi Sándor

A jegybankelnök a találkozó után átült milliárdos fiához, Matolcsy Ádámhoz és feleségéhez csevegni.

Kedd délután Matolcsy György jegybankelnök együtt ebédelt fiával, Matolcsy Ádámmal és annak feleségével a Felixben – írta meg a 444. A NER-kedvenc éttermet épp a jegybank alapítványai hozták létre milliárdokból, hogy elkészülte után továbbadják az ifjabb Matolcsy egyik barátjának.

A 444 fotósa, Német Dániel a Felix teraszán fényképezte le a Matolcsy-klánt, amint kedélyesen csevegnek a bizonyára méregdrága fogások felett. A lap azt is kiderítette, hogy idősebb Matolcsynak volt még egy találkozója. Mielőtt fiáék asztalához ült volna, a luxusétterem belsejében Csányi Sándorral, az OTP elnök-vezérigazgatójával tárgyalt.

A találkozót az OTP Bank Vállalati Kommunikációs Csoportja sem tagadta, ám arra a kérdésre, hogy milyen témákat érintett a két, Magyarország legbefolyásosabb köréhez tartó pénzember, már nem válaszoltak.

A portál emlékeztet: épp a múlt héten szabott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 5 millió forint felügyeleti bírságot az OTP-re rendkívüli tájékoztatási kötelezettsége megsértése miatt. Csányi Sándor bankját éppen Csányi miatt büntették meg, mert az áprilisi közgyűlésen elszólta magát: „Tegnap indikatív ajánlatot tettünk egy bank megvásárlására, ha az üzlet létrejön, ez lesz az OTP Csoport legnagyobb akvizíciója.”

A jegybank szerint ugyanakkor a bevásárlási szándékokról a hivatalos rendszerükben nem adtak tájékoztatást. Ezzel pedig megsértette a tőkepiaci törvény rendkívüli tájékoztatási kötelezettségére vonatkozó előírásait.

A Felix a vezető politikusok, üzletemberek, jómódúak törzshelye

Ahogy írtuk, a Csányival folytatott tárgyalás után Matolcsy György a fiáék asztalához ült. A Felixről annyit érdemes tudni, hogy NER-es körökben igen népszerű: Orbán Viktor és Rogán Antal tartott itt már munkamegbeszélést, Gulyás Gergely pedig a kijárási korlátozások alatt a Felixben egyeztetett a kormánypárti lapokat tömörítő KESMA vezetőjével, Szánthó Miklóssal és a Megafon Központot vezető Kovács Istvánnal.

A Felixnek helyet adó Ybl Vízházat egyébként a Matolcsy György által vezetett jegybank alapítványa vette meg 3 milliárd forintért, majd további 1 milliárdért prémium kategóriás éttermet alakított ki belőle, ami 2021-ben Matolcsy Ádám barátjához került.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök (b2), valamint Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke (b), Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke (j2) és Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója (j) beszélget az Ázsiai Pénzügyi Együttműködési Szövetség (AFCA) kétnapos pénzügyi csúcstalálkozójának megnyitóján a Magyar Nemzeti Bankban 2017. november 28-án. MTI Fotó: Kovács Tamás)