A szolnoki gyermekbántalmazási ügy miatt rendkívüli közgyűlést hív össze Jászberény polgármestere

A szolnoki gyermekbántalmazási ügy miatt rendkívüli közgyűlést hív össze Jászberény polgármestere

A fideszes Pócs János haverja volt az a karate edző, aki szombaton brutálisan felrúgott egy gyereket a Szolnoki kalandparkban. Budai Lóránt jászberényi polgármester visszavonta Agócs Tibor díját és pénteken a városházán tárgyalják meg az ügyet.

A régió leglátogatotabb kalandparkjába sokfelől érkeznek csoportok, szívesen látunk mindenkit – írta a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a város kalandparkjában, a hétvégén történt gyermekbántalmazásról szóló facebook bejegyzésében. Hangsúlyozzák: a kalandparkot azért hozták létre, hogy a gyerekek jól érezzék ott magukat, és soha nem gondolták volna, hogy ilyen durva események helyszíne lesz a kalandpark.

35 éves tapasztalattal rendelkező karatemester rúgott fel egy 8 éves gyereket.

A hétvégén egy jászberényi gyerekcsapat egyik tagja nem szeretett volna felszállni az egyik kötélpályára, ezért a csapat egyik felnőtt felügyelője félrevezette, és előre kieszelt módon, egy lábsöpréssel úgy felrúgta, hogy a gyerek átpördült és fejjel érkezett a földre. A súlyos bántalmazást csak azért úszta meg viszonylag épp bőrrel, mert sisak volt rajta. Az esetet a park dolgozói nem látták, de később érzékelték a feszültséget, mert több gyerek is sírva fakadt.

Lits László, a városüzemeltető ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: felügyelő viselkedése semmilyen körülmények között sem elfogadható, a gyermekbántalmazás minden formáját elítélik. A társaság rendőrségi feljelentést tett.

Jászberény ellenzéki polgármestere mélységesen elítéli az esetet, és megteszi a megfelelő lépéseket.

„Bízom benne, hogy hamarosan kiderül, ki volt ez a "bátor felnőtt férfi". Mielőbbi testi, lelki felépülést a kissrácnak és családjának” – írta Budai Lóránt még kedd este. Miután kiderült, hogy az elkövető Agócs Tibor, a jászberényi Yakuzák SE vezetője a polgármester azonnal kezdeményezte a 2015-ben a város által Agócsnak adományozott Gerevich Aladár sport díjat, illetve a mellé járó pénzösszeg visszavonását. Ennek kapcsán péntekre rendkívüli testületi ülést hívott össze. „Nem csak az egyesületére, hanem városunkra is szégyent hozott” – mutatott rá Budai Lóránt.

A fideszes országgyűlési képviselő korábban büszkén mutatkozott együtt a gyermekbántalmazóval.

A fideszes Pócs János korábban büszkén pózolt együtt a 8 éves gyermeket felrúgó Agócs Tiborral, amikor Jászbogádházán átadtak egy edzőtermet. Az erről szóló facebook bejegyzést a hétvégi eset után törölte.

Agócs Tibor elismerte felelősségét, bocsánatot kért, és lemondott sportvezetői tisztségeiről. „Amit tettem, minden szempontból elfogadhatatlan, szembe megy mindazzal, amit az elmúlt 35 évben képviseltem, tanítottam és életemmel megjelenítettem. Ez nem hiba, hanem létrontás” – írta. Hozzátette: mindenben együtt fog működni az igazságszolgáltatással.

Csak remélni tudom, hogy nem okoztam lelki sérülést a kisfiúnak, akitől a helyszínen bocsánatot kértem és minden tettemmel igyekeztem jóvá tenni a jóvátehetetlent.

Bocsánatot kért a szülőktől is, de azért azt nem gondolja komolyan, hogy ezért valaha megbocsátanak neki. Agócs azt kérte, hogy tettei miatt se családját, se kollégáit ne zaklassák.

(Címlapkép: facebook)