A sportközpontok nehéz helyzetbe került dolgozóiról megfeledkeztek

A sportközpontok nehéz helyzetbe került dolgozóiról megfeledkeztek

A koronavírus-járvány következtében rengeteg ágazat került bajba, nincs ez másként az edzőtermek, sportközpontok alkalmazottai esetében sem - írja Facebookon Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Most ők és a recepciósok, dolgozók és üzemeltetők is sokszor bevétel nélkül maradtak, a kormány pedig nem foglalkozik a sorsukkal.

 

 - tette hozzá, majd kifejti, hogy a pártjuk azt szeretné, ha az állam mielőbbi segítséget nyújtana a szektornak:

  • a kieső bevételük 80%-át ki kell pótolni, de havonta minimum egy erős hatszámjegyű összeget kellene kapjanak
  • ennek az összegnek a mértékéről állapodjanak meg a sportágak és edzők, szakemberek képviselővel, üljenek velük tárgyalóasztalhoz! 

Z. Kárpát szerint mára az amatőr sportolók, futók, kondizók, küzdősportolók több százezres tábora megkerülhetetlen. A termek újranyitásáig segíteni kell őket abban, hogy az egyéb anyagi okok miatt ne kényszerüljenek a sport feladására!

Hétfőn dől el, lesz-e enyhítés vagy szigorítás az ünnepekre

Hétfőn várható döntés arról, milyen rendelkezések követik a december 11-én lejáró korlátozó intézkedéseket, milyen szabályok vonatkoznak majd az ünnepekre - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon csütörtökön. A kormányfő a felvételen felidézi, hogy december 11-én lejárnak korábban meghozott korlátozó intézkedések. Legkésőbb hétfő reggel az operatív törzs ülésén döntéseket szeretnénk hozni.