László Imre: itthon márciusban indulhat a tömeges oltás

László Imre: itthon márciusban indulhat a tömeges oltás

Az oltásnál jelentkező regisztráció nehézségei személyi okoknak tudhatóak be, hisz ugyanazoknak kell azt elvégezniük, akik a mindennapi munkákkal is el vannak csúszva, vélekedik László Imre volt kórházigazgató, Újbuda polgármestere.

Kifejtette, a vakcinagyártó cégek kapacitása ugyan véges,

tavasszal azonban már több szereplő is beléphet a piacra, így márciusban elindulhat a tömeges oltás.

A volt kórházigazgató szerint mindegy, milyen eredetű vakcinát használunk, csak menjen át a megfelelő engedélyezési eljárásokon.

László Imre arra is kitért, ha jelen lenne milliós nagyságrendben a vakcina, akkor sem lehet egy hétvége alatt beoltani a lakosságot, amit alapellátásokban dolgozó orvosokra, szakrendelőkre kellene bízni, az oltási pontokat pedig sportcsarnokokban, s nem szavazóhelyeken létrehozni.

Azzal kapcsolatban, miszerint Menczer Tamás úgy véli, Brüsszel a hibás azért, hogy nincs itt tömegesen az oltóanyag, László Imre elmondta, be kell vizsgálni az oltóanyagokat, amihez azonban idő szükséges. S ugyan a veszélyhelyzet feloldja azt a lehetőséget, hogy az Európai Gyógyszerügynökség engedélye nélkül szerezzenek be vakcinákat a tagállamok, de a felelősség az adott országot terheli.

A volt kórházigazgató egyébként egyetért Müller Cecílilával annak kapcsán, hogy nem lehet enyhíteni a korlátozásokon.