Sir David Attenborough is beoltatta magát koronavírus ellen

Sir David Attenborough is beoltatta magát koronavírus ellen

Sir David Attenborough is megkapta a koronavírus elleni oltást Nagy-Britanniában, adta hírül az Independent. A világ legismertebb, 94 éves természettudósa a második veszélyeztetett csoportba tartozik az országban.

Attenborough még decemberben azt nyilatkozta a The Telegraph-nak, hogy az oltástól fél, de mivel ő is tudós, tudja, hogy ez a legjobb dolog, amit a jelenlegi helyzetben tehet.

Attenborough tanúvallomása megmutatja, hogy egy emberöltő alatt mekkora pusztítást végeztünk

Sir David Attenborough napjainkra fogalommá vált, kora ellenére a 94 éves dokumentumfilmes továbbra is dolgozik, a Netflixen megjelent legújabb alkotása, az Egy élet a bolygónkon nem egyszerű természetfilm. Megkapjuk a szokásosan lenyűgöző felvételeket a vadonról, elképesztő slowmotionöket az állatokról, aztán jön a szembenézés: éppen azon munkálkodunk, hogy ezt mind kinyírjuk.

A természettudósról az elmúlt hónapokban többször is hallani lehetett, ugyanis a kötelező otthonlét alatt felregisztrált az Instagramra, hogy a közösségi felületen keresztül hívja fel a figyelmet a környezetvédelemre. Regisztrációjával világrekordot állított fel miután rövid időn belül emberek milliói kezdték el követni. A napokban viszont bejelentette, hogy törli is a fiókját, mert túl sok nehézséggel járt számára a posztolás.

Attenborough előtt II. Erzsébet királynő is élt az oltási lehetőséggel.