Beperli lakásügye miatt Bayer Zsoltot az I. kerületi önkormányzat

Beperli lakásügye miatt Bayer Zsoltot az I. kerületi önkormányzat
Be fogja perelni Bayer Zsoltot a trükkös lakásszerzése miatt az I. kerületi önkormányzat

- jelentette be V. Naszályi Márta polgármester ma online sajtótájékoztatóján. Mint elmondta, most készült el a jogi szakértői vélemény, ez alapján jogszabályba ütközőnek ítéli a kerület vezetése a Fidesz az 5-ös számú párttagkönyv tulajdonosának lakásügyét, ezért pert indítanak.

A lakásügyről itt írtunk részletesebben:

Vizsgálják Bayer Zsolt budavári lakáscseréjét

Menjenek fel a Várba, és kérdezzék meg! Tízből tizenegy így csinálja, mert máshogy nem lehet! - mondta Bayer Zsolt az 5-ös számú Fidesz párttagkönyv tulajdonosa, az azonnali.hu-nak adott interjúban arra a kérdésre, hogy miként jutott hozzá potom pénzért a budavári ingatlanjához.

Korábban a 24.hu derítette ki, hogy nem is egy, hanem két - egymástól mindössze száz méterre lévő - önkormányzati bérlakása van a budai Várnegyed szívében a kormánypropagandát egyik legdurvábban és legharciasabban terjesztő publicistának és közvetlen családjának.

A portál azt írta, Bayer Zsolt családjának pilisszentkereszti házát kétszer is bérleti jogra cserélték, majd rögtön visszavásárolták. Az ügyletek eredményeként két Úri utcai lakás bérleti joga lett az övék, és a Pest megyei ingatlant is megtartották.

V. Naszályi azt állította, hogy nem Bayer lakásügyét vették előre, amikor áttekintették az önkormányzat korábbi szerződésállományát: 2020 nyarán az önkormányzat több polgári peres eljárást is indított színlelt lakáscserék miatt. Ezek között akkor még nem szerepelt Bayer ügye, ám szeptemberben a kormánypárti publicista az Azonnali nevű portálnak adott interjúban gyakorlatilag bevallotta, hogy a törvény kijátszásával jutott vári lakáshoz – mondta a mostani polgármester.

A jogi szakvélemény szerint Bayer tudatában volt annak, hogy lakáscseréje színlelt volt, és ezzel a kerületet kár érte.

V. Naszályi Márta azt ígérte, nem csak Bayer ügye miatt fog pert indítani az önkormányzat.