Orbán Viktor veje, Tiborcz István újabb 215 millió forint uniós támogatáshoz jutott

Tiborcz István, Orbán Viktor,
Tiborcz István és Orbán Viktor
Orbán Viktor / Facebook

Jelentős összegű, 215 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból Tiborcz István – írta a 24.hu. 

A portál a kormányzati pályázati nyilvántartásra hivatkozva arról számolt be, hogy Orbán Viktor miniszterelnök veje ezúttal erdősítés támogatására kap pénzt. A projektleírás alapján a beruházást Brüsszel teljes egészében finanszírozza, tehát nem szükséges önrészt fizetnie a pályázónak.

Tiborcz István irodája a 24.hu megkeresésére azt írta, az erdőtelepítés által egyfajta „zöldfolyosókat” hoznak létre, amivel hatékonyan támogatják a védett területeken kívül is a természetes vagy természetközeli élőhelyeket. A betelepítendő helyszínről azt közölték, hogy olyan területeken erdősítenek, amelyek erősen erodáltak, 12–17 százalékos lejtésűek, és amelyek mezőgazdasági hasznosításra csak korlátozottan alkalmasak. A kormányfő vejének irodája hozzátette azt is:

"Tiborcz István úr őstermelőként biogazdálkodást folytat 300 hektáron több mint öt esztendeje. Ebben a szegmensben számos család megélhetését folyamatosan biztosítja a sikeres vállalkozás."

Az elmúlt években több mint 360 millió forint vissza nem térítendő európai uniós agrártámogatást nyert el a miniszterelnöki vő.