Demeter Márta: a vádirat annak a politikai akaratnak a bizonyítéka, ami vezeti ma Magyarországot

Demeter Márta: a vádirat annak a politikai akaratnak a bizonyítéka, ami vezeti ma Magyarországot

Mivel zárt tárgyalást rendeltek el, ne haragudjon, de nem válaszolhatok a kérdésére - hárította el érdeklődésünket Demeter Márta. Az ellenzéki országgyűlési képviselővel szemben hivatali visszaélés bűntette miatt ma indult büntetőper, azonban még a tanúmeghallgatások előtt az eljáró Sándor Erika bíró kizárta arról a nyilvánosságot.

Nemzetbiztonsági kockázat? Kizárták a nyilvánosságot Demeter Márta bírósági tárgyalásáról

Ma tanúmeghallgatásokkal kezdődött el Demeter Márta büntetőpere hivatali visszaélés bűntette miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, abban az ügyben, amely valójában egy parlamenti írásbeli kérdéssel kezdődött 2018 októberében. Azonban az eljáró Sándor Erika bíró zárt tárgyalást rendelt el, azzal indokolva, hogy a bizonyítási eljárás során a Honvédség szervezeti felépítésére, személyi állományára és felszerelésére vonatkozó adatok is előkerülnek, amelyek azonban 30 évig titkosak.

Így azt sem tudhatjuk, milyen tanúkat hallgatott meg a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Ott volt-e (valamelyik) Flóra a bíróság előtt? Hiába voltunk kíváncsiak arra is, hogy mit mondott a politikus a tárgyaláson, ugyanis az elmúlt több mint két esztendőben - minősített - információt csak a kormányzat szivárogtatott ki (így például azt is a kormánysajtóból tudta meg a nyilvánosság, hogy melyik katonai járaton, melyik katona családja utazott).

"Az ügyészségi vádirat annak a politikai akaratnak a bizonyítéka, ami vezeti ma Magyarországot. Természetesen az eljárást végig fogom csinálni, és természetesen folytatom a munkámat"

- közölte a nemzetbiztonsági kockázatnak minősített politikus.  

Arra a kérdésünkre, hogy milyen benyomásokkal hagyta el a tárgyalótermet, hangsúlyozta:

"egy dolgot tudok mondani, a munkámat, ahogy eddig, továbbra is végzem. Ez pedig az állami szervek, a kormányzat működésének, valamint a közpénzek felhasználásának az ellenőrzése".

Beváltották a fenyegetést - a Fidesz Demeter Márta elhunyt édesanyját sem kíméli

Volt már aljas a Fidesz és különböző kapcsolt szervezeti egysége (például internetes felületei, vagy valamelyik általuk megszállt állami szervezet), de a mai nap tényleg sikerült átlépniük egy határt, amelyet jó érzésű ember meg sem közelítene.

A büntetőper valószínűleg zárt ajtók mögött folytatódik valamikor,  így egyelőre csak találgatni lehet, hogy egy Orbán Viktor családját érintő írásbeli kérdésért el lehet-e a bíróság előtt marasztalni egy ellenzéki képviselőt ma Magyarországon.