Koronavírus ide, gazdasági visszaesés oda, Rogán Cecília tavaly 210 millió forint szponzorpénzt kapott, Sarka Katával közös cége pedig 61 százalékos profitrátát produkált

Koronavírus ide, gazdasági visszaesés oda, Rogán Cecília tavaly 210 millió forint szponzorpénzt kapott, Sarka Katával közös cége pedig 61 százalékos profitrátát produkált

Mint arról az elmúlt napokban több cikkünkben is beszámoltunk, Rogán Antal propagandaminiszter egykori felesége, Rogán Cecília igencsak nagyot ment üzletileg tavaly, legalábbis erről tanúskodik, hogy noha a Sarka Katával közös cége, a Nakama & Partners "mindössze" 24 milliós nyereséget produkált, a tulajdonosok mégis 160 millió forint osztalékot fizettek ki maguknak.

Beérett a kemény munka gyümölcse: 160 millió forint osztalékot fizetett ki Rogán Cecília cége

Noha tavaly szeptemberben kellett volna megjelentetni a papírokat, végül ma kerülte el az Elektromos Beszámoló Portálra Rogán Cecília és Sarka Kata közös cégének, a Nakama & Partners beszámolója 2019-ről - írja a hvg.hu.

De azt is említhetnénk, hogy a fideszes álcivil-szervezetet, a CÖF-öt is százmilliókkal támogató Szerencsejáték Zrt. 140 millió forintos támogatást adott Fitbalance nevű sportrendezvényére.

Ismét bőkezű volt a Szerencsejáték Zrt.: most épp Rogán Cecília kapott 140 millió forintot a sportrendezvényére

"A hazánkat sújtó járvány ellenére sem változtatott közhasznú támogatási politikáján a CÖF-öt is százmilliókkal támogató állami lottócég" - írja a K-Monitor közpénzfigyelő nonprofit szervezet Facebook-oldalán. A hazánkat sújtó járvány ellenére sem változtatott közhasznú támogatási politikáján a CÖF-öt is százmilliókkal támogató... Közzétette: K-Monitor - 2021. január 16., szombat Mint írják, "a Szerencsejáték Zrt.

A hvg360 friss oknyomozó cikkében további érdekes adatok olvashatók a NER-közeli üzletasszony pénzügyi eredményeiről. Az írás szerint

Rogán Cecília válás utáni, 2020-as mérlege minimum 210 millió forint szponzorpénz és az egyik cégéből 120 millió forint osztalék. Ha pedig az elmúlt három évet nézzük, akkor legalább 705 milliós dotáció, az összesített osztalék pedig majdnem 270 millió forint.

Ha már szót ejtettünk a Fitbalance-ról, érdemes megállni itt egy pillanatra. Miközben a kormány egymás után hozta a korlátozó intézkedéseket, 

Rogán Cecíliáék két tömegrendezvényt is megtarthattak, mivel rájuk nem vonatkoztak a korlátozások, így gond nélkül tornázhatott több száz felnőtt és gyerek, maszk nélkül, 1-2 méterre egymástól.

Az egyik esemény augusztus végén volt, míg másikat októberben rendezték meg, épp akkor, amikor már nyakunkon volt a második hullám. A két főtámogató a Szerencsejáték Zrt. és az MVM volt. Hogy mindez pontosan mennyibe került nekünk, adófizetőknek, nem tudjuk, ami biztos, hogy az állami lottócég 2020-ban 210 millió forintot adott a Fitbalance Kids és a Fitbalance Aréna szponzorálására.

Ekkora mennyiségű szponzorpénzzel Rogán Cecíliáék tavaly a második helyre sikerült lépniük a Szerencsejáték Zrt. támogatási rangsorában.

Rogán Antal nem hagyta magára egykori feleségét

Ha megnézzük, vajon ki, és mi alapján dönti el, milyen vállalkozásoknak adják a donációs pénzeket, akkor azt találjuk, hogy

az állami cégek szponzorációs terveit a Kommunikációs Hivatal hagyja jóvá, amely Rogán Antal felügyelete alatt áll.

De a pénzeső itt még korántsem állt meg. Sarka Katával közös cége, a Nakama & Partners két évig, 2018-ban és 2019-ben is rendezvényszervező partnere volt a Mikulásgyár nevű jótékonysági akciónak, amit az az állami szerencsejátékcég mindkét évben 90-90 millió forinttal támogatta. Érdekesség még, hogy 2019-ben többek között Mészáros Lőrinc lányával, Mészáros Beatrixszal együtt nyitotta meg az eseményt.

Cecíliáék kiszálltak, el is tűntek a Szerencsejáték támogatásai

Ami pedig még ennél is érdekesebb az az, hogy mi történt a Mikulásgyár támogatásaival, amikor 2020-ban Rogánék és Mészárosék kiszálltak a rendezvényszervezésből. Nagy meglepetésre a 

a Szerencsejáték Zrt. nem adományozott tovább.

A portál cikkében megjegyzi, Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője szerint szó sincs arról, hogy azért nem küldött adományt a cég, mert Rogán Cecíliáék már nem voltak a szervezők között.

Nem minden jött össze azért tavaly Rogán Antal egykori feleségének: a Magyarország szépe, vagyis a Miss World Hungary szépségversenyt a járványhelyzet miatt nem rendezték meg. Az persze kérdéses, vajon az MTVA ennek ellenére fizetett-e a szervezőknek, illetve a jogtulajdonosok Rogán Cecíliáéknak, mivel az előkészületek lezajlottak, így például a regisztráció is elindult.

Hírekben is utazik

A Rogán Cecília által 2018-ban alapított Top News Hungary Kft.-ről egyelőre nem sokat tudni, csak azt, hogy a twn.hu online bulvárújságot adja ki. A lap szerint ami még biztos, hogy 

a társaság 2019-ben 151 milliós profitot termelt, amelyből Sarka Kata és Rogán Cecília együttesen 150 millió forintot vett ki, ebből utóbbinak 120 millió jutott. Ezt az eredményt 246 millió forintos összbevétel mellett érték el, a profitrátájuk tehát 61 százalékos

A cikkben megjegyzik, ilyen magas arányt nemigen lehet látni sehol, még Magyarország legnagyobb kiadóinál sem.

A "saját lábán álló", rendkívül sikeres üzletasszony várhatóan tovább fogja hizlalni amúgy sem szerény pénztárcáját, miután néhány napja derült ki, hogy megvan a harmadik cége is: a DCL Logisztika Kft. névre keresztelt vállalkozás január 11-én került a nevére.

Rogán-Gaál Cecília új céget alapított

Rogán Antal volt felesége szállítmányozási céget alapított - írja a K-monitor. A DCL Logisztika Kft. névre keresztelt cég január 11-én került bejegyzésre. Tevékenységi területei: egyéb szállítást kiegészítő szolgáltatás, raktározás, tárolás, légi, szárazföldi és vízi szállítást kiegészítő szolgáltatás, rakománykezelés.