Zacher a jelenlegi körülmények között nem oltatná be magát a kínai vakcinával

Zacher a jelenlegi körülmények között nem oltatná be magát a kínai vakcinával

Prológus: Zacher Gábor toxikológus a már megkapott két oltás ellenére maszkban érkezett az ATV stúdiójába, ugyanakkor mégsem teljesen biztos abban, hogy nem tudja továbbadni a fertőzést így is (ezután a Civil a pályán két további vendége is maszkot húzott a szombat esti élő adásban...).

Arra a kérdésre, hogy Zacher a kínai vakcinával is beoltatta-e volna magát, azt mondta: nagyon keveset lehet tudni a kínai vakcináról: Miközben a Pfizer vakcina leirata 20 ezer oldal, a kínai oltóanyagé néhány száz. A toxikológus a jelenlegi körülmények között nem oltatná be magát a kínai vakcinával.

Ha a döntéshozók nem ködösítenének, és részletes információkat közölnének, beoltaná magát. A szakember szerint a magyar hatóságok azért ködösítenek, mert ködösítenek a kínaiak is - mondta.

Zacher Gábor: kockázatok mindig vannak, de többet nyerünk a vakcinával, mint amennyit veszíthetünk

A fellángolt oltásellenes hangulat valójában a rossz kormányzati kommunikáció eredménye is, mert az embereket frusztrálja, hogy nem tájékoztatják őket megfelelően az oltóanyagról - véli Zacher Gábor. A toxikológus az Alfahírnek arról beszélt, egyszerűen be kell látnunk, hogy az oltással sokkal többet nyerünk, mint amennyit veszíthetünk, és ez akkor is igaz, ha később tényleg megjelennek valamilyen szövődmények.

Zacher nem hiszi el, hogy Kínában 40 ezren haltak meg a járványban, miközben a hasonló méretű Indiában ennek a sokszorosa.  ​