Karácsony Gergely szerint a kormány elsunnyogni akarja az egyeztetéseket, nem elkezdeni

Karácsony Gergely szerint a kormány elsunnyogni akarja az egyeztetéseket, nem elkezdeni

Nemrég írtunk arról, hogy Budapest főpolgármestere Facebook-oldalán közzétette Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levelében kifejti, hogy szorosabb együttműködést vár el a kormány és az önkormányzatok között, hogy az EU-s Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszköz mintegy 7 milliárd eurós forrásai jó helyre kerüljenek.

Karácsony Orbánnak írt levelében azt követeli, hogy a kormány egyeztessen az önkormányzatokkal az uniós helyreállítási alap forrásairól

Budapest főpolgármestere Facebook-oldalán közzétette Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levelében kifejti, hogy szorosabb együttműködést vár el a kormány és az önkormányzatok között, hogy az EU-s Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszköz forrásai jó helyre kerüljenek. Mint írja, "sajnálattal kell megállapítanom, hogy a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszköz forrásainak felhasználásáról a kormány eddig csak meglehetősen vázlatos, inkább lózungszerű dokumentumokat tárt a magyar nyilvánosság elé, miközben Brüsszelben minden érdemi előzetes konzultáció nélkül kezdett egyeztetéseket.

Karácsony Gergely friss posztjában úgy fogalmazott, 

"Kénytelen vagyok ismét némi szövegértési segítséget adni a Miniszterelnökségnek, csak túl leszünk ezen egyszer"

Kénytelen vagyok ismét némi szövegértési segítséget adni a Miniszterelnökségnek, csak túl leszünk ezen egyszer. Pár...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. február 16., kedd

Szerinte állítását a Miniszterelnökség államtitkára először azzal próbálta cáfolni, hogy bemutatott egy levelet, amelyet a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége főtitkárának küldtek.

A főpolgármester azt is írja,

"Kis probléma, hogy annak a hölgynek sikerült levelet küldeni, aki az előző városvezetés idején volt a szervezet főtitkára. Már jó ideje nem az. Ennek kiderítésére a Google használata is sokat segített volna, ha már magától nem tudja a kormány, hogy a szövetséget nem a főtitkár, hanem az elnök és a társelnök képviseli. Az elnök én lennék, a társelnök pedig – pár napja Kiss László óbudai polgármestert váltva – Soproni Tamás, a VI. kerület polgármestere. Ismerik a címünket, lehet nyomni az entert."

Úgy látja, a kormány "elsunnyogni akarja az egyeztetéseket, nem elkezdeni".

Karácsony Facebook-bejegyzésében hangsúlyozza: az Európai Uniótól kapott pénz nem a kormányé, hanem az országé, azzal nem lehet úgy bánni, "ahogyan eddig kezelték az uniós forrásokat".