Egy másik földterületet is akart Rogán új családja, 100 milliós hitelre 5 milliót fizettek volna be

Egy másik földterületet is akart Rogán új családja, 100 milliós hitelre 5 milliót fizettek volna be

A hvg.hu információi szerint a több mint 1000 hektárnyi földterület mellett egy másik adásvétel is zajlott Rogán Antal propagandaminiszer új feleségének családjánál, ez 80 hektár lett volna, 11 különböző helyrajzi számról. A lap úgy tudja, a vásárlást szintén megtagadta a kormányhivatal, állítólag azért, mert a különböző besorolású ingatlanokat nem lehetett egyként kezelni.

„Formai és tartalmi hibákra hivatkozva elutasította a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal annak az adásvételi szerződésnek a bejegyzését is, amelyet hat nappal a nagy vihart, 1000 hektáros, 1,6 milliárdos ügylet után, decemberi házasságkötésük előtt pár héttel kötött Rogán Antal felesége, Obrusánszki Barbara, illetve a szülei és két, nyíregyházi üzlettársuk”

- írja a lap, hozzátéve hogy itt is rendkívül kedvező hitelajánlatból vettek volna földet, a vételár 95 százalékát itt is a Budapest Bank fizette volna, egész pontosan

100.939.000 forintból mindössze 5.046.000 forintot kellett volna fizetniük.

Nemrég írtunk arról is, hogy az Átlátszó szerint névértéken, azaz 750-750 ezer forintért szerezte meg a Ductus Szaktanácsadó és Oktató Kft. 25-25 százalékos üzletrészét Rogán Antal új apósa, Obrusánszki Zsolt, valamint annak földvásárló társa, Farkas Zsigmond. A Ductus alig háromnegyed évvel korábban, 2019 októberében nyert el egy 2,232 milliárd forintos állami támogatást.