Müller Cecília megúszta a Hadházy-affért: nem követett el bűncselekményt

Müller Cecília megúszta a Hadházy-affért: nem követett el bűncselekményt

„A cselekmény nem bűncselekmény”, erre hivatkozva utasította el Szél Bernadett független parlamenti képviselő Müller Cecília országos tiszti főorvos ellen hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentését a rendőrség – tudta meg a Magyar Hang.

Az Alfahír is beszámolt arról, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő számolt be arról, hogy Müller Cecília hivatalos levélben "tette nevetségessé magát és leplezte le, ahogyan a kormány visszaél" a járványra hivatkozva megszerzett rendkívüli jogrenddel.

Mint ismeretes, a független országgyűlési képviselő azt kérte, hogy az országos tisztifőorvos küldje el neki egy 17 milliárdos projekt szerződéseinek adatait és adjon lehetőséget a szerződésekbe betekinteni. Müller Cecília azonban azután elkövette azt a bakit, hogy úgy írta a kollégáinak e-mailt, hogy Hadházy Ákosnak is elküldte azt. 

„Kedves kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen: Cili.”

Azonban az ORFK Kommunikációs Szolgálata hétfőn azt közölte a Magyar Hang megkeresésére, hogy a fent említett, 2021. február 21-én kelt feljelentést a nyomozó hatóság – mivel a cselekmény nem bűncselekmény – elutasította.