Müller Cecília megúszta a Hadházy-affért: nem követett el bűncselekményt

Müller Cecília
YouTube

„A cselekmény nem bűncselekmény”, erre hivatkozva utasította el Szél Bernadett független parlamenti képviselő Müller Cecília országos tiszti főorvos ellen hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentését a rendőrség – tudta meg a Magyar Hang.

Az Alfahír is beszámolt arról, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő számolt be arról, hogy Müller Cecília hivatalos levélben "tette nevetségessé magát és leplezte le, ahogyan a kormány visszaél" a járványra hivatkozva megszerzett rendkívüli jogrenddel.

Mint ismeretes, a független országgyűlési képviselő azt kérte, hogy az országos tisztifőorvos küldje el neki egy 17 milliárdos projekt szerződéseinek adatait és adjon lehetőséget a szerződésekbe betekinteni. Müller Cecília azonban azután elkövette azt a bakit, hogy úgy írta a kollégáinak e-mailt, hogy Hadházy Ákosnak is elküldte azt. 

„Kedves kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen: Cili.”

Azonban az ORFK Kommunikációs Szolgálata hétfőn azt közölte a Magyar Hang megkeresésére, hogy a fent említett, 2021. február 21-én kelt feljelentést a nyomozó hatóság – mivel a cselekmény nem bűncselekmény – elutasította.