Ez egy másik DK: Palkovicsék létrehozták a Drón Koalíciót

Ez egy másik DK: Palkovicsék létrehozták a Drón Koalíciót

Megalakult a Magyarországi Drón Koalíció; az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Széchenyi István Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a HungaroControl Zrt. kezdeményezésére létrehozott szervezet alapító tagjainak száma meghaladja a hatvanat - mondta Palkovics László  innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Hozzátette, a drón koalíció célja egy hasonló stratégia kidolgozása, mint amilyet az 5G és a mesterséges intelligencia területén már megalkottak.

Palkovics László közölte, a drónokkal összefüggő gazdasági lehetőségek indokolják a magyarországi drón koalíció létrehozását, ugyanis az Európai Bizottság becslései szerint 20 év múlva több mint 100 ezer embert foglalkoztatnak majd a drónokkal összefüggő területek, amelyeknek a gazdasági hatásai elérik vagy meghaladják majd a 10 milliárd eurót.

Magyarország is szeretne ehhez a folyamathoz csatlakozni és előkelő helyet kíván kivívni magának a drónok alkalmazása, kutatása és gyártása területén - fűzte hozzá a miniszter.