1000 százalékkal drágult Mészáros fürdője

1000 százalékkal drágult Mészáros fürdője

A fürdővendégek (akik a kedvezőtlen díjjegyzéket észrevették) kivétel nélkül fel vannak háborodva, és méltánytalannak tartják az egészet. A fürdő Facebook-oldaláról a bíráló megjegyzéseiket azonnal eltávolítják. A legtöbben azt tervezik, hogy átmennek az önkormányzati fenntartású Sportuszodába (vagy a Tiszavirágba), mivel ennél még azok is jóval olcsóbbak.

A szegeder.hu szerkesztőségét kereste fel egy felháborodott olvasó, aki elmondta, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels egyik szállodája a szegedi  Forrás Hotel részeként üzemelő Napfényfürdőben tavalyelőtt 99 ezer forintért lehetett úszni a fürdőben egész évben, míg idén 93 ezret kell fizetni, ami csak 30 alkalomra szól.

A lap munkatársa úgy számolt, ha valaki az év (majdnem) minden napján szeretné továbbra is igénybe venni a fürdőt, akkor

a korábbi ár 1127%-át kellene megfizetnie

A szerkesztőség megkereste a Napfényfürdőt, ahol az áremelést firtató kérdésre lényegében Kósa Lajost idézték, mert azt a választ kapták, hogy nem lehet az almát a körtével összehasonlítani.

A fürdő szerint az idei évtől más fürdőkhöz hasonló árképzést alkalmaznak, például megszűntek az éves bérletek.

Úszótársaim már azt pedzegetik, hogy - ismerve a tulajdonos jó kapcsolatrendszerét - a fürdőnek igazából nem is nagyon van szüksége bevételre. Az ugyanis az eddigiekből nyilvánvaló, hogy Szeged város úszni szerető és fürdőkedvelő közönsége ezután hova fog járni, de ez őket láthatóan nem érdekli. Még az első járványidőszakban megszüntették kiváló gyógyászati tevékenységüket is, az ottani szakembereket mind szélnek eresztve

- tette hozzá a szegeder.hu olvasója.

Az Alfahír is beszámolt arról, hogy Mészáros Lőrinc cégei és a NER többi prominense 800 milliárd forint támogatást támogatást nyertek el a koronavírus-járvány alatt.