Ellenzéki összefogás: A közös alapvetés elkészült, a közös kormányprogram ősszel formálódik

ellenzék
Facebook

Mi, magyarok sokfélék vagyunk, sokféle nézőpont szerint látjuk a hazánkat, az előttünk tornyosuló problémákat. Mégis: az ellenzéki együttműködés pártjainak (Jobbik, DK, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) vezetőiként olyan közös programot fogunk alkotni, amely közös nevezője lesz a jövő Magyarországának, és valóban az egész ország érdekét szolgálja majd

- írja az ellenzéki összefogás közös sajtóközleményükben. A programról szóló hatpárti egyeztetés már hónapok óta tart, ami kapcsán közölték: azt akartuk, hogy minden mondata olyan legyen, amelyben mindegyikünk egyetért, amelyben mindannyiunk szempontjai érvényesülnek.

Az alapdokumentum tervezete elkészült: ez egyben vitaanyag is, amelyhez mindenki hozzászólhat a kozosalap.hu honlapon június 30-ig. Ezután készül el a végleges dokumentum. Ez lesz az a közös alap, amelyet minden párt minden jelöltje vállal és képvisel majd az előválasztáson. A programalkotó munka pedig az együttműködő pártok és szakmai civil szervezetek műhelyeiben addig is folytatódik.

Közleményük végén emlékeztetnek rá, hogy a cél közös: leváltani Orbán Viktor romlott, korrupt, Magyarországot tönkretevő rendszerét, és létrehozni az új, igazságos, szolidáris, zöld Magyar Köztársaságot. A munka halad, és nincs olyan erő, amely ezt megállíthatná.