Kőkemény összecsapás várható a belga-portugálon

Kőkemény összecsapás várható a belga-portugálon

A világranglistát vezető belga vagy a címvédő portugál együttes számára vasárnap este, a sevillai nyolcaddöntős összecsapásuk után biztosan befejeződik a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság.

Roberto Martínez, belgák szakvezetője mindenek előtt a rivális gárdát dicsérte.

"Portugália nem könnyű ellenfél, de mi hónapok óta készülünk ezekre a kiesés mérkőzésekre, így akár már most vagy egy későbbi szakaszban találkozunk, nem szabad különbséget jelentenie. Csapatként készen állunk egy ilyen szintű mérkőzésre."

Toby Alderweireld, a belgák védője szerint Cristiano Ronaldo élete formájában játszik az Eb-n. A portugálok kulcsembere a csoportkör után már öt gólnál tart, a válogatottban 109-nél, és utóbbiban csupán egy találatra van attól, hogy egyedüli világrekorder legyen, ugyanis most holtversenyben első az iráni Ali Daeivel.

"Csapatként képesek vagyunk megállítani őt, ez mindig is az erősségeink közé tartozott. Persze, nehéz lesz, mert a portugál egy igazi tornacsapat"

- nyilatkozta Alderweireld. Hozzátette, hogy bár a közvélemény és a sajtó a portugálok kapcsán elsősorban Cristiano Ronaldóra fókuszál, az ellenfél rajta kívül még több klasszist fel tud vonultatni, majd név szerint emelte ki Bernardo Silvát és Diogo Jotát.

Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya emlékeztetett, hogy az egyenes kieséses szakasz mérkőzései már olyanok, mintha a torna döntője lenne, amelyeken ha egy csapat nem játszik jól, akkor nem is nyerhet.

"A bajnokságban játszhatsz rosszul, attól még megnyerheted, de ha egy ilyen tornán, az egyenes kiesés a szakaszban nem játszol jól, akkor ki fogsz kapni, minden alkalommal"

- nyilatkozta a szakember.

A belgák az erőviszonyoknak megfelelően három győzelemmel zárták a csoportkört, az oroszok elleni magabiztos nyitány (3-0) után azonban a dánokat csak a második félidőben, a finneket pedig már a hajrában őrölték fel. Az egyaránt szervezett és lelkes riválisokat így 2-1-re, valamint 2-0-ra múlták felül.

A portugálok a társrendező magyarok elleni 3-0-s győzelemmel nyitottak, de mezőnyfölényüket csak a 84. perctől tudták gólokra váltani. Azt követően Münchenben 4-2-re alulmaradtak a németekkel szemben, majd a világbajnoki címvédő franciákkal úgy játszottak 2-2-es döntetlent a Puskás Arénában, hogy góljaikat büntetőből lőtték.

A továbbjutó a negyeddöntőben majd a szombati Olaszország-Ausztria összecsapás győztesével találkozik Münchenben.

Várható kezdőcsapatok:

Belgium:
Courtois - Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Meunier, De Bruyne, Witsel, T. Hazard - Carrasco, Lukaku, E. Hazard
    Portugália:
Rui Patrício - Nélson Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro - Palhinha, Renato Sanches, Joao Moutinho - Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Diogo Jota

(MTI nyomán)