Biztos Varga Judit sem vette fel a telefont, ezért kellett Orbánnak a Magyar Közlönyben üzennie neki

Biztos Varga Judit sem vette fel a telefont, ezért kellett Orbánnak a Magyar Közlönyben üzennie neki

Ugyanis Varga Judit igazságügyi miniszternek egy fontos feladatot szánna Orbán Viktor miniszterelnök. Neki kell ugyanis megvédenie a pedofilellenes törvényt az Európai Unióban. 

Ugyanis a kormányzat megállapította, hogy "számos európai uniós tagország kormányfője, más kormányzati képviselője, illetve több európai uniós tisztségviselő olyan durva és antidemokratikus kijelentésekre ragadtatta magát a  magyar Országgyűlés által elfogadott gyermekvédelmi törvény kapcsán, amellyel átléptek egy vörös vonalat. Az  a  hangnem és azok az  állítások, amelyeket megfogalmaztak, rég letűntnek hitt korok gyarmatosító beidegződéseit és magukat felsőbbrendűnek tartó szereplők minden tiszteletet nélkülöző hatalmi megnyilatkozásait idézik. A Magyarországot ért durva és antidemokratikus politikai és hatalmi támadásokkal szemben hazánknak minden rendelkezésre álló európai jogi eszköz alkalmazásával meg kell védenie magát. A  gyűlöletbeszéd Magyarországgal szemben is tilos! Elfogadhatatlan, hogy egyes európai bürokraták napi ideológiai csatározásokra használják a  közösségi jogot. Mindez szöges ellentétben áll a  jóhiszemű és tisztességes együttműködés és a méltányosság európai követelményével".

Ezért Orbán Viktor beleíratta a mai Magyar Közlönybe, hogy a Kormány gyermekvédelmi politikájáról, intézkedéseiről, továbbá a magyar gyermekvédelmi politikával szembeni támadásokkal kapcsolatos álláspontról "– a  Kormány nevében, teljes felhatalmazással – tájékoztassa az  európai uniós és a  tagállami szerveket és tisztségviselőket". 

Egy EP-állásfoglalás homofóbia miatt elvenné hazánktól a helyreállítási pénzeket

Úgy tűnik, az Európai Parlamentnek döntenie kell majd arról, hogy a pedofilellenes törvény homoszexualitást érintő módosításai kapcsán kaphat-e Magyarország uniós pénzeket. A Népszava birtokába került EP-állásfoglalás - amelyet Cyrus Engerer máltai szocialista képviselő nyújtott be - elfogadásával az Európai Parlament "a lehető leghatározottabban elítéli a magyar Országgyűlés által elfogadott törvényt, amely egyértelműen sérti az uniós értékeket, elveket és jogot".

Legalább most már tiszta miden. Ebből majd tanul a többi miniszter is.