A Századvég a brit tudósokat megszégyenítve állapította meg, hogy jó döntés volt a minimálbér emelés

A Századvég a brit tudósokat megszégyenítve állapította meg, hogy jó döntés volt a minimálbér emelés

Brit tudósokat is megszégyenítő konklúziót vont le a kormányközeli Századvég kutatóintézet legújabb tanulmányában. Megállapították ugyanis, hogy "jó döntés volt érdemben emelni a minimálbért 2010 után, mert nem igazolódtak be a foglalkoztatás és a magasabb keresetek visszaeséséről szóló félelmek." A váratlan eredménnyel zárult "átfogó" elemzés már futótűzként végig is söpört a lakájmédiában, így a Magyar Nemzetet követően a Magyar Távirati Iroda (MTI) is beszámolt róla.

Az adatokat elemezve a Századvég erejéből még egy fontos és bonyolult következtetés kihámozására is tellett, miszerint a nemzeti konzultációban is felbukkanó 200 ezer forintos kormányzati célkitűzés reálisnak mondható.

G. Fodor elvégezte a feladatát, otthagyja a Századvég Alapítvány elnöki székét

Másfél évtizedet követően otthagyja a Századvég Alapítványt G. Fodor Gábor. A Facebook-oldalán közölt döntése kapcsán elárulta, hogy Schmidt Mária felkérésére a továbbiakban a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatójaként folytatja a munkát. Másfél évtizede teszem a dolgomat a Századvég Alapítvány kötelékében. A szamárlétrát végigjártam: voltam junior elemző, elemző-kutató, kutatási igazgató, 2011-től stratégiai igazgató, 2016 nyarától elnökhelyettes, végül 2018 októberétől elnök.