Majdnem halálra verte alkalmi ismerősét a Keleti pályaudvaron egy 21 éves férfi

Majdnem halálra verte alkalmi ismerősét a Keleti pályaudvaron egy 21 éves férfi

Két férfi italozás után összeveszett, majd egyikük életveszélyesen bántalmazta a másikukat a pályaudvaron, ami után elvette az aprópénzét. A Fővárosi Főügyészség vádat emelt emberölés kísérlete és kifosztás miatt - írja az ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a vádlott, egy 21 éves férfi 2020. október 2-án dél körül, a Keleti pályaudvaron együtt italozott alkalmi ismerősével egy román állampolgárral. A két férfi között szóváltás alakult ki a pályaudvar csarnokában, amely hatására a román állampolgár el akart távozni. A vádlott azonban utánament, kétszer is földre rántotta és súlyosan bántalmazni kezdte, amelyet egy ismeretlen közbeavatkozása miatt hagyott csak abba. Ekkor a 21 éves férfi felszedte a sértett zsebéből kiszórodott pár száz forintot, majd elindult, azonban a rendőrök perceken belül elfogták. A sértett többszörös törést és agyzúzódást szenvedett, életveszélyes állapotba került. A kihívott mentők kórházba szállították, ahol az ellátás életmentő volt.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói őrizetbe vették a támadót és lefolytatták a nyomozást.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete és kifosztás miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt - olvasható a közleményben.

A halmazati szabályok alapján a vád tárgyává tett cselekményeket a törvény 5-től 20 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.