Különös dolgok zajlanak az egyházi fenntartásúvá vált kisvárdai kórház Facebook-oldalán

Különös dolgok zajlanak az egyházi fenntartásúvá vált kisvárdai kórház Facebook-oldalán

Sok mindent megélt (átvészelt?) már a magyar egészségügy, de azért az sem semmi, ami a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórházban történik. Emlékezetes, mindenkit meglepett azzal a kormányzat, hogy előzetes egyeztetés, tájékoztatás nélkül július 1-től a Felső-Szabolcsi Kórházat átadták a Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház fenntartásába.

Azóta mintha több lenne a fennakadás. 

Július 12-én aztán több álláshirdetés is megjelent:

  • csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos,
  • traumatológus szakorvos,
  • radiológus szakorvos,
  • belgyógyász szakorvos, 
  • szülész-nőgyógyász szakorvos,
  • sebész szakorvos,
  • rezidens

munkakör betöltésére.

Majd augusztus 13-án a sebész szakorvos munkatárs pozíció meghirdetését megismételték. 

A munkaerőhiány nyilvánvalóan megjelent a szolgáltatások terén is, így egyre több szakvizsgálat, rendelés maradt el, de a betegek tájékoztatást nem kaptak. 

Egyébként erre hívta fel a figyelmet Tóth Viktor, a térség jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje augusztus 13-án.

"Interneten vadásszák az emberek, hogy mi lesz a közeljövőben a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház osztályainak és szakrendeléseinek a sorsa! A kórház facebook oldalán szinte csak az szerepel, hogy hány orvost keresnek (majdnem egy tucat) és hogy hogyan lehet felvenni a harmadik oltást, a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata viszont világosan leírja, mely szakrendelések és ellátások kerülnek át határozatlan időre a nyíregyházi kórházhoz! Csak reméljük, hogy tényleg csak ideiglenesen és nem a kórház leépítéséről van szó! Már így is aggasztó az orvoshiány és nem is igazán látunk reményt a helyzet javulására!"

- írta tegnapelőtt Facebook oldalán a politikus. 

Valószínűleg a jobbikos politikus nyomásgyakorlása is kellett, de tegnap végre érdemben is kommunikált a kórház.

Mint írták,

jelenleg az érsebészeti, urológiai, allergológiai, gyermektüdőgyógyászati és bőrgyógyászati szakrendelések működése átmenetileg szünetel.

"A szünetelés ideje alatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak Jósa András Oktató Kórháza végzi a területünkön élő lakosok ellátást. A gyermektüdőgyógyászati szakrendelés 2021. augusztus 17-től fog működni, az urológia szakrendelés szeptember 1-vel indul ismét. A további szakrendeléseinken előjegyzés alapján fogadjuk a betegekeinket" - olvasható a Facebook-oldalon.