Drónnal akarták meglesni a jobbikos politikus magánlakását

Drónnal akarták meglesni a jobbikos politikus magánlakását

Egy ismeretlen férfi drónfelvételt próbált készíteni Szabó Ervinnek, a Jobbik orosházi képviselőjének, országgyűlési képviselőjelöltjének otthonáról – számol be az esetről az ellenzéki politikus vasárnapi Facebook-posztjában. Hozzátette, ő maga az előválasztás miatt a fővárosban tartózkodott, az elkövetőt Szabó váratlanul hazaérkező fia zavarta meg.

Szabó Ervin a posztban közli,

feljelentést tesz családja nyugalmának megőrzése, magánélete védelme érdekében.

A Facebook-bejegyzésből úgy tűnik, az ellenzéki politikusnak közeli, jó felbontású felvételei is vannak az elkövetőről, illetve a gépkocsiról, amivel érkezett, de azokat nem tette közzé, mint Szabó írja, tiszteletben tartja még az ismeretlen elkövető személyiségi jogait is.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A Fidesz 2018-ban – amerikai mintára – úgy módosította a korábban gránitszilárdságúnak nevezett alaptörvényt, hogy az kiemelten védi a magánlakást. Ennek ellenére több alkalommal is előfordult, hogy ellenzéki politikusokat vagy kormánykritikus újságírókat fideszes weboldalak munkatársai zaklatták magánlakásukban.

Gulyás Gergely elítéli a magánszférát sújtó zaklatást

Lapunk kíváncsi arra, lesz-e Facebook-törvény, illetve arra is, hogy összeegyeztethető-e az újságírók magánlakáson történő, zaklatásszerű felkeresése a magánszféra védelmével. Bejutottunk a kormányinfóra, és ha már ott voltunk, kérdeztünk is. A közösségi média szabályozása „nagy és nehéz téma" A tervezett Facebook-törvénnyel kapcsolatos kérdésünkre Gulyás Gergely úgy válaszolt, ez

Nem sokkal később egy kormányinfón ezeket az eseteket elítélte Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, aki úgy fogalmazott,

senkinek a családi szféráját nem szabad támadni, mert a magánszféra mindenkit megillet, függetlenül attól, hogy mi a hivatása.

A miniszter azt is megjegyezte,

minden olyan akciót elítél, ami valakinek a magánszféráját indokolatlanul és jogsértő módon sújtja.