Vidékről feljött rendőrök szállását hosszabbítja meg a BRFK

Vidékről feljött rendőrök szállását hosszabbítja meg a BRFK

Mint arról csütörtökön beszámoltunk, 438.300, azaz közel félmillió vendégéjszakára írt ki közbeszerzést a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Ennek keretében alapjáraton 300 főt szállásolnának el négy éven keresztül, de a keretet igény szerint bővíthetik.

Az Alfahír megkeresésére a BRFK közölte, hogy a szállásférőhelyek egy részét a Budapesti Rendőr-főkapitányság azon hivatásos vagy civil alkalmazottainak elhelyezésére kívánja igénybe venni, akik nem rendelkeznek budapesti lakhellyel, és a munkába járás más módon megfelelően nem megoldható.

A férőhelyek másik részét olyan esetben veszik igénybe, amikor valamely jelentős humánerőforrást igénylő, egyedi szolgálati feladat ellátása céljából más rendőri szerv állományát kell Budapesten elszállásolni – tájékoztattak, hozzátéve, hogy a szolgáltatás ilyen módon történő megrendelése nem újszerű, mindössze arról van szó, hogy lejár az előző, szintén négy évre szóló szerződés.

Az anyagi fedezetet a BRFK költségvetése biztosítja.

A pályázati kiírás szerint olyan szállást keresnek, ahol legfeljebb két ágy van egy szobában, saját fürdőszobával, zárható szekrénnyel, tévével és internettel. A rendőrség Budán és Pesten is igényt tart szálláshelyekre.