Elárulta a Facebook, mi okozta a hétfői kimaradást

Elárulta a Facebook, mi okozta a hétfői kimaradást

Ahogy azzal sokunk szembesülhetett, hétfő este háromnegyed 6 körül elérhetetlenné vált a Facebook, de a Messenger, az Instagram és a WhatsApp nevű üzenetküldő is leállt. Az órákig tartó probléma oka ezidáig ismeretlen volt, és a DownDetector szerint a legtöbb felhasználónál fennállt világszerte.

Nem Önnél van a hiba: világszerte leállt a Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp is

Hétfőn este háromnegyed 6 körül elérhetetlenné vált a legnépszerűbb közösségi oldal. A DownDetector szerint a Facebook mellett a Messenger, az Instagram és a WhatsApp nevű üzenetküldő sem működik. Instagramon például ez jön be: semmi. A DownDetector szerint a probléma az egész világon fennáll a legtöbb felhasználónak. A hiba oka egyelőre ismeretlen.

Magyar idő szerint nem sokkal éjfél előtt viszont újra elérhetővé vált valamennyi platform.

A Facebook a történtekre reflektálva hivatalos közleményt adott ki, melynek indoklása szerint a kimaradáshoz "hibás konfigurációs változtatások vezettek", amelyek miatt probléma lépett fel az adatközpontjaik közötti kommunikációban.

Hozzáfűzték, a hiba a belső eszközeiket és rendszereiket is érintette, ami tovább nehezítette a probléma megoldását. Azt pedig hangsúlyozták, nincs bizonyíték arra, hogy felhasználói adatok veszélybe kerültek volna a leállás ideje alatt.

Emellett a Facebook bocsánatot kért a felhasználóitól, és megköszönte a türelmüket.

A Bloomberg cikke alapján a több órás technikai probléma közel hétmilliárd dolláros (kb. kétezer milliárd forint) veszteséget okozott a tőzsdei árfolyamesés miatt Mark Zuckerbergnek, akinek a vagyonát szeptember 13-án 140 milliárd dollárra becsülték.