Várkonyi még az álomesküvő előtt 750 millió forintot tolt bele a Mészárossal közös vállalkozásukba

Várkonyi még az álomesküvő előtt 750 millió forintot tolt bele a Mészárossal közös vállalkozásukba

Noha Magyarország leggazdagabb embere és Várkonyi Andrea televíziós személyiség esküvője szeptemberben volt,

az álompár közötti gazdasági együttműködés már korábban elkezdődött, első közös cégüket, az 50 milliós jegyzett tőkéjű EKHO Belvedere Kft.-t augusztus végén szerezték meg a Mészáros Lőrinchez köthető EKHO Magántőkealaptól

- derült ki a 24.hu cikkéből.

Álomesküvő: Várkonyi 485 ezres lábbelit viselt, Mészáros öltönyének csak az anyaga minimum 300 ezer forintba került

A Blikk divattervezőket kérdezett a Mészáros Lőrinc - Várkonyi Andrea esküvő kapcsán, és egy-két részlettel gazdagabbak lettünk. A mennyasszonyi ruhát tervező Merő Péter szerint nem volt cél, hogy a ruhaköltemény fehér legyen, itt is szóba került az ekrü és a pezsgőszín is, végül az utóbbira esett a választás - árulta el Merő.

A cégről csupán annyit tudni, hogy fő tevékenysége saját tulajdonú és bérelt ingatlanok bérbeadása, üzemeltetése, a tulajdonosok pedig 50-50 százalékban érdekeltek a vállalkozásban.

A lap cégbírósági dokumentumok alapján arról ír, hogy 

úgy tűnik, a házaspárnak komolyabb tervei vannak, mivel a cég megszerzésekor, augusztus 31-én ugyanis fejenként 750 millió forintos nem vagyoni hozzájárulást, összesen 1,5 milliárd forintnyi követelést apportáltak a cégbe, vagyis az EKHO Belvedere Kft. tőketartalékába.

Mindez azt jelenti, hogy Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc is kölcsönadott valakinek vagy valakiknek 750-750 millió forintot és ezeket a követeléseket vitték be a közös vállalkozásba.

Azon, hogy a nemzet tenderkirályának, a NER-elit egyik csúcsvezetőjének nem okozott gondot a 750 milliós kölcsön, nem lepődünk meg, ugyanakkor Várkonyi esetében ez már nem olyan egyértelmű: a résztulajdonában lévő, a Mészáros Csoportnak is dolgozó Whitedog Media reklámügynöksége még viszonylag fiatal vállalkozás, egyetlen lezárt üzleti évvel, persze néhány hónap alatt így is 127 milliós bevételt és 52 millió forint nyereséget produkált.

Ahonnan még jöhetett pénz, az a Várkonyi család járóbeteg-ellátással foglalkozó közös vállalkozása, a Medigast Kft., csakhogy a cég működése utolsó öt évében 16 milliós bevétel mellett csupán 1 millió 77 ezer forintos adózott eredményt ért el úgy, hogy az utolsó négy évben veszteséges volt.