Nincs megállás: újabb belvárosi, 50 szobás szállodát vásárolt Tiborcz István cége

Nincs megállás: újabb belvárosi, 50 szobás szállodát vásárolt Tiborcz István cége

Újabb elemmel bővült Tiborcz István ingatlanbefektető cégének, a BDPST Zrt. portfóliója: októberben egy belvárosi, - Szabadság tér sarkán található - 50 szobás szállodát vásároltak meg - számolt be a Portfolio.hu.

A hotel az Október 6. utca és a Szabadság tér sarkán lévő neoklasszicista épületben található, átalakítás után 2022-ben nyitják majd újra. A butikhotelt a társaság szállodaüzemeltetéssel és szállodafejlesztési tanácsadással foglalkozó cége, a BDPST Hotel Management Zrt. üzemelteti majd.

Ez a cég jelenleg a BOTANIQ Turai Kastély, az Andrássy úti Alice Hotelt, a tarcali Andrássy kúriát és a szintén belvárosi D8 hotelt üzemelteti Magyarországon. A cégcsoportnak negyedik fővárosi hotelfejlesztése a Vörösmarty tér szomszédságában: a Mahart-, valamint a Futura-házat is érintő épülettömb felújítása révén 2022 végére vagy 2023 elejére egy ötcsillagos szálloda jön majd létre.

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, a saját lábán álló Orbán Ráhel és Tiborcz István Spanyolországba költözött, a legidősebb gyereküket pedig már be is íratták egy ottani nemzetközi magániskolába Marbellán. Később aztán kiderült, hogy egy évtizedekre elítélt bűnözőtől vásárolt szállodát Tiborcz Spanyolországban. Orbán vejének érdekeltsége egy 84 szobás szállodához jutott 9,3 millió euróért.

Évtizedekre elítélt bűnözőtől vásároltak szállodát a Spanyolországba költözött Tiborcz Istvánék

Spanyolország egyik legnagyobb korrupciós ügyében ítélték el korábban azt az üzletembert, akinek az egykori, murciai szállodaépületét megvette a Tiborcz István érdekeltségében álló, Orbán Ráhelt kreatív vezetőként alkalmazó BDPST Group - derült ki a HVG cikkéből. Mint arról beszámoltunk, nemrég robbant a hír, miszerint a saját lábán álló házaspár Spanyolországba költözött, a legidősebb gyereküket pedig már be is íratták egy ottani nemzetközi magániskolába Marbellán.