Orbán Viktor még Törökországban van, ezért nem adott rádióinterjút reggel

Orbán Viktor még Törökországban van, ezért nem adott rádióinterjút reggel

"Hivatalos látogatás Törökországban"

– ezzel a kurta szöveggel jelezte közösségi oldalán a miniszterelnök, hogy ellátogatott egyik szövetségeséhez, Recep Tayyip Erdogan török elnökhöz hivatalos keretek között. Megbeszélésüket követően tegnap sajtótájékoztatót is tartott.

Orbán Viktor már november 10-e óta Ankarában, a török fővárosban tartózkodik, és tovább folytatja a tárgyalásokat a közel-keleti országban. Pénteken Isztambulban, a Türk Nyelvű Államok Tanácsának csúcstalálkozóján lesz jelen.

A magyar kormányfő szokásos, a Kossuth Rádióban adott rádiónyilatkozata nem először maradt el külföldre utazásból adódóan: augusztus végén például Rómában járt, ahol – az egyébként református felekezetű – Orbán Viktor a világ katolikus törvényhozóinak éves konferenciáján vett részt, valamint Giorgia Melonival, az olasz Fratelli d'Italia párt elnökével is megbeszélést folytatott. Ezt azonban egy előző esti családi vacsora előzte meg egy helybeli étteremben, s a hírek szerint – egy füst alatt – egy ottani vakációval is egybekötve.

Orbán Viktor Rómában nyaral családjával - ezért nem szerepelhetett ma a rádióban sem

Rómában vakációzik az Orbán család - a 444 egyik olvasója által készített fotó tanúsága szerint. A csütörtök este készült fényképen látható, amint a miniszterelnök az olasz főváros egyik éttermében ül háttal, fehér ingben a feleségével, Lévai Anikóval és fiával, Orbán Gáspárral együtt.